Skocz do zawartości
IGNORED

Gdzie po winyle w Poznaniu?

kook

Rekomendowane odpowiedzi

Za tydzien wybieram sie na kilka dni sluzbowo do Poznania i przy okazji chcialbym odwiedzic jakies ciekawe sklepy z winylami (takze z nowymi, jesli sa takie miejsca) oraz z osprzetem gramofonowym, bo bede szukal nowej wkladki (np. Goldringa). Bede wdzieczny za wszelkie namiary, najlepiej na sklepy w centrum.

https://www.audiostereo.pl/topic/11033-gdzie-po-winyle-w-poznaniu/

Witam.

Płyty z tego co wiem i sam korzystam: empik; sklep przy Starym Rynku na rogu Wielka/Szewska. Wkładki Goldringa kupisz: Fripp II ul. Szewska 18A tel. (061) 855 10 80 a Ortofona: Top Hi-Fi (filia Audio Klan`u) ul. Garbary 26 tel. (061) 852 86 48. Adres e-sklepu w którym kupuję:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Krzysztof

Ukryta Zawartość

PUNKS NOT DEAD ' ... analogowo w cyfrowym świecie ... '

Dzieki za namiary! A tak przy okazji moze doradzicie jaka wkladke wybrac do mojego Duala CS 2235Q. Waham sie pomiedzy Goldringiem Elanem i Ortofonem OM10. Cenowo jest to zblizone (ok. 200 PLN). Ewentualnie myslalem jeszcze o drozszej o 100 PLN Elektrze Goldringa, ale wolalbym roznice w cenie wydac na plyty :-)

Z tych dwóch Ortofon będzie lepszy, ale ja to bym chyba dołożył do Elektry (miewają we Frippie - osiek tam kupił, coś munawet odpuścili z ceny), no i jeszcze Grado mozna wziąć na celownik. MM - odpuść tam to raczej jakieś DJskie tylko, albo cyfrowe remastery.

Witam. W naszym MediaM jest kilka winyli.... Przypomniałem sobie, że w sklepie ze sprzętem (Avance) w Starym Browarze (dr Jana Kulczyka) jest spory dział z wynylami. Jeśli chodzi o wkładki to we Fripie na samym początku zabawy z gramofonem kupilem Elana (ok. 180zl - Goldring) - istotne jest to , że ma on igłę ze szlifem sferycznym. Niedługo potem zakupiłem Elektrę (ok. 280zl - szlif eliptyczny) ... i odkryłem na nowo płyty. Czhodziło to na JVC. Teraz mam nowego/starego Duala721 z Ortofonem 510 (160zł w Tophifi - szlif eliptyczny). To są przykłady wkładek sprawdzonych w przyzwoitych cenach.

Pozdrawiam Krzysztof

>kook

Elektra wydaje się być bardziej masywna, dosadna. swietna do rocka, bluesa, tym podobnych rzeczy. sluchalem na niej rowniez klasyki i starszych instrumentow i rowniez wypadalo dobrze. 510 z kolei jest b. delikatna, troche wiecej sie dziej na gorze pasma ale nie na tyle by mowic , ze E. nie ma wysokich.

nie ma co ukrywac - chodzi rowniez o cene - ponad 100zl roznicy. nie wiem na czym teraz grasz ale polecam zakup 510 a potem... kto wie.

pisales, ze grasz na pre darkula - ile cie ta przyjemnosc kosztowala - ciekaw jestem, bo skoro napisales tyle o tym pre dobrego to moze sie skusze...

pozdrawiam Krzysztof

• 4 miesiące później...

Na allegro sprzedaje winyle gość z Poznania. Zdarzają się prawdziwe perełki w świetnym stanie i w dobrej cenie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.