Skocz do zawartości
IGNORED

szukam kogos z bydgoszczy

Fademan

Rekomendowane odpowiedzi

-->Brencik, tylko nie doradzaj wymiany kondensatorów w zasilaniu tego CD723, bo jeżeli tak samo jak w CD721 to rozwiązali, to trzeba raczej nowe zasilanie wstawić... ( w CD721 patafiany jedne +5V wzieli z dodatniej części +/-10V przez stabiliztorek 7805, a przecież to cholera niesymetrię w +/-10V da przy większym obciązeniu, w zasadzie minimalnie sytuację ratuje trochę większy kondesatorek w dodatniej połówce, o tym na szczęście pomyśleli...)

>> nie no pelen wypasik , miodzio .... ladnie to wygladalo ... nie wiem jak gralo ale z tego co widzialem to musialo juz znacznie lepiej brzmien niz orginal 723 ... coz wiem ze ten cd ma duzy potencjal z ktorego mozna cos ciekawego zrobic ... ale trzeba jednak troche w nim pogrzebac ....

Lt_BRI

rozwiazania kompromisowe nie wchodza w gre, wymaga sie by bylo oddzielne uzwojenie do +5V. Takie rozwiazanie jakie prztytoczyles z CD721 to rodem z bum-boxow... Swoja dorga dziwi mnie podejscie powaznych producentow i załowanie kilku złotych wrecz na dodatkowe uzwojenie, oddzielny stabilizator itp. Chyba ze doplaci sie 100$ za wersje wyzsza... co ma elementow za 10$ wiecej najwyzej... Dlatego tuning jest obowiazkowy!! Tylko trza jeszcze miec co tuningowac bo niekeidy sa takie qpy ze tylko na złom lub czesci...

Owszem, z Bydgoszczy jestem.

dwie najważniejsze rzeczy na początek to wstawienie dobrego zasilania i wymiana wzmacniaczyka operacyjnego, potem można pobawić się w patroszenie z tranzysorów wyciszających, troszkę w odsprzęganie a na sam koniec mechaniką się zająć...

-->Brencik, ja właśnie w swoim CD721 mam zamiar oddzielny transformator i zasilacz(regulowany) dać na +/-10V a oddzielny na +5V, a orginalny pierdziawnik na rdzeniu EI zostawić do wyświetlacza etc.

Brencik >> no to dobrze ... wiesz juz myslalem ze jestem sam w tym miescie co interesuje sie takimi rzeczami ... i wogole sprzetem audio . powaznie .. sluuchaj masz moze jakis nr gg czy cos takiego ... zawsze bezposredni kontakt lepszy , i wtedy razem pomyslimy co tam z moim 723 zrobic , co o tym sadzisz???

a panowie ... ten nowy wzmacniaczyk ... ( jakowy by nie byl , na pewno lepszy od orginalu ) co zmienia w brzmieniu ... wszystko staje sie lepsze ? hehe wybaczcie takie pytania ale naprawde jestem troche laik w tych sprawach ...

-->Fademan może lepszy wzmacniaczyk pomóc, może pogorszyć ( dasz na przykład jakiś bardzo szybki z nędznym PSRR i będzie gorzej ). Ale się dowiedziałem że w nieprzerabianym CD721, wzmacniaczyk AD826 świetnie się sprawuje ( a PSRR ma tylko 75dB...)

no jestem zadowolony .. na pewno jak Brencik mi pomoze to nie oszczedze sobie ... jezeli chodzi o wódeczke czy piweczko :)) ... fajnie ... ja mam taki plan zeby zrobic najlepiej brzmiacego 723 w historii :)) ... ale chcialbym transport zostawic w spokoju moim zdaniem szuflada wysuwajaca sie lepiej wyglada niz jakas imitacja mechanizmu cd pro2 cos ala lektor ... he ... ja wole klasyczna szufladke , mozna by ja ewentualnie ustabilizowac i bedzie ok ... a jezeli chodzi o czesc elektroniczna to hulaj dusza nie znasz piekla ..... i chyba tak trzeba ..

-->Fademan, od Brencika pewnie usłyszysz że jestem niepoprawnym miłośnikiem pomysłów niejakiego DVV, i pewnie Brencik zaproponuje jakieś alternatywne rozwiązania, ale nie mart się Brencik na solidnego fachowca wygląda, więc też będzie dobrze :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.