Skocz do zawartości
IGNORED

DAC Konwerter Nostromo nie jest widziany przez 64 bit

bugman

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. Mam problem z DAC/Konwersterem USB Nostromo (stary model) opartym na PCM2706/7. Otóż pod windowsem XP oraz 7-32 bit urządzenie instalowało się momentalnie jakos USB Audio i nie miałem z nim żadnych problemów. Niestety stary komputer do którego DAC był podłączony wymagał modernizacji i praktycznie wszystkie bebechy zostały w nim wymienione (poza zasilaczem). Niestety pod nowym Windowsem 7 64 bit, DAC nie jest wykrywany. Nie mam tego problemu z żadnym innym urządzeniem. Wszystkie dyski zewnętrzne, nagrywarki USB, pady do gier, pendrive'y są rozpoznawane. Nostromo posiada dodatkowe zasilanie więc nie ma mowy żeby gniazdo USB na nowej płycie go nie uciągnęło. Nie udało mi się znaleźć nowych sterowników, a wszystkie porady dotyczące zabawy przy uniwersalnej magistrali szeregowej nie pomagają. Proszę o ewentualne wskazówki jak go przywrócić do życia gdyż od ALC892 pękają już mi uszy.

PCM2706 i 2707 bez problemów współpracuje z wszystkimi 64 bitowymi systemami XP, Vista, 7, 8, 8.1 - sprawdzone.

Może coś się uszkodziło w dac-u?

Proponuje do sprawdzenia wysłać do naszego serwisu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.