Skocz do zawartości
IGNORED

Amplituner 6-8ohm + głośniki 4 ohm?

raver

Rekomendowane odpowiedzi

Amplituner Denon 1705 zalecane głośniki do tego amplitunera powinny mieć 6-8 ohm,ale mam na oku głośniki JBL 4 ohmowe SCS178 dokładnie takie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Czy będzie to bezproblemowo pracowało czy lepiej sobie odpuscić i poszukać 6 ohmowych?

Na czym moę stracić podłączając głośniki 4 ohmowe?

Ukryta Zawartość

Co tydzien taki temat!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ampli bedzie sie troche bardziej grzal a przy max glosnosci moga zadzialac zabezpieczenia. Wielu producentow kolumn pisze ze maja 6 lub 8 ohm a w praktyce okazuje sie ze duzo mniej. Ja bym je kupil bez zadnych obaw.

>Wielu producentow kolumn pisze ze maja 6 lub 8 ohm a w praktyce okazuje sie ze duzo mniej. Ja bym je kupil bez zadnych obaw.

No właśnie,ciekawe jak to może wyglądać w przypadku tych JBL-ów skoro producent deklaruje nominalnie 4 ohmy?

Na moje pytanie z jednym z lepszych sklepow ze sprzete audio o amp H/K ( ktory ma podane 8 ohmow zalecane kolumny ) . Sprzedawca powiedzial ze dobry wzmacniacz nie bedzie mial problemow ( a H/K do nich nalezy ) .

I ogolnie mysle ze ten Denon tez sobie poradzi , chociaz najlpiej to sie spytac tam gdzie kupiles .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.