Skocz do zawartości
IGNORED

JBL Studio 290 z Media Marketa! :)

Adam J.

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

Wczoraj przez przypadek słuchałem chwilę JBL Studio 280

I nawet przyjemnie grało to coś. dotychczas scanspeakowy poziom miałem w kwestii odwzorowania ale wczoraj stwierdziłem, że tandeta może nie jest tak bezsensownym produktem.

Ciekawi mnie jeszcze

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) jak grają JBL Studio 290 - (większe niskotonowce)

czy ktoś miał okazję posłuchać?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/110810-jbl-studio-290-z-media-marketa/

Witaj,

podaj proszę więcej szczegółów o Twoim systemie, konfiguracji, wielkości pomieszczenia odsłuchowego, Twoich preferencjach brzmieniowych.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Witaj,

podaj proszę więcej szczegółów o Twoim systemie, konfiguracji, wielkości pomieszczenia odsłuchowego, Twoich preferencjach brzmieniowych.

Mam teraz 2 wzmacniacze, jednak chciałbym przeznaczyć do tego systemu KENWOOD KA5040R, powinien je napędzić, natomiast nie wiem jak to zagra, ale nie jest to droga półka przecież. kolumny nie mogą podkreślać niedoskonałości elektroniki.

Drugi wzmacniacz jest diory ws704 zatem, kiepsko. Ale sobie go mam :) bo nasz.

Pomieszczenie, 20m2.

Lubię słuchać rock, jazz, pop, ogólnie popularną muzykę, czasem klasykę. Lubię piękny wokal lekko ocieplony, dynamikę i potęgę basu i niskie zejście. nie lubię zbyt jasno grającej góry, zresztą wiadomo, ma być przyjemnie. Dźwięk musi być lekki jak liść na wietrze, nie lubię ciężkich kluchowatych membran.

Nie chcę inwestować w audio teraz bo mam ważniejsze wydatki, natomiast będę się cieszył muzyką płynącą z niższej półki (chyba, że będzie ohydnie to zapiję to wódką) te JAMO klasyfikuję do tej niższej półki.

Q21 co mi sprzedacie i dlaczego tak drogo? :)

Klipsch? -posłucham.

aha... i nie spieszy mi się wcale.

Witaj,

na wstępie przepraszam że dopiero teraz odpowiadam, po prostu gdzieś umknął mi temat,

Jbl Studio to kolumny grające efektownie, koncertowo z uwypuklonymi skrajami pasma i lekko cofniętym środkiem. W połączeniu z Twoim wzmacniaczem Kenwood jednak może być to bardzo fajne połączenie, zapewniające bardzo dobrą dynamikę, bas, dużo szczegółów w górze pasma. Trochę gorzej będzie z tym lekko ocieplonym brzmieniem. To kolumny, która raczej starają się nam zrobić z domu salę koncertową, gdzie przeniesiemy się na spektakl na żywo.

Z drugiej strony w 20m2 jeśli miałbyś pozostać przy Jbl, to spokojnie wystarczy 280, z modelem 290 prawdopodobnie będzie problem z kontrolą i dominacją basu.

Alternatywy - można posłuchać kolumn Klipsch, jednak jest to konstrukcja o charakterystyce jasnej, gdzie góra pasma dominuje. Jeśli budżet wytrzyma, to namawiałbym na posłuchanie kolumn Epos Epic 5, Paradigm Monitor 9 v.7 (chociaż w tym przypadku także bałbym się trochę zbyt jasnej góry), Dali Zensor 7.

Zapraszam jeśli masz taką możliwość na odsłuchy, w sprawie ceny szczegóły będziemy mogli uzgodnić telefonicznie lub na miejscu w salonie przy kawie.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.