Skocz do zawartości
IGNORED

@ glosnikow Philips FWB-C550.....

vobi

Rekomendowane odpowiedzi

oto link (stoją na e-bayu):

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Panowie specjalisci, mam kilka pytan.... Jak na te moc (kazdy 200W) nie sa troche male? (wym.: szer.240/wys.310/głęb.260mm)

Mam wzmacniacz Sony TA-515 o mocy 2x100W, do ktorego chcialbym je podlaczyc.. czy da rade? Impendancje wzialem juz pod uwage, glosniki sa NOWE i mialbym za nie dac 260zl razem z przesylka. Oplaca sie? :)

Z goory dzieki za odpowiedz! Pozdrowienia!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/11090-glosnikow-philips-fwb-c550/

Oj! Dla mnie nie do przyjęcia juz ze względu na wygląd. Brrr! Ale - zajrzyj do jakiegoś MM. I przejdź się wzdłuż półek z mini i mikrowieżami. Przejdź wzdłuż rzędów na środku hali. Tam obejrzeć możesz nie tylko jak wyglądaja one od przodu ale i od tyłu. Właśnie tym, które będą do Ciebie ustawione tyłem przyjrzyj się uważnie. Popatrz na zamocowane na stałe te cienkie druciki. Na tył z surowej płyty pilśniowej. Na nie pomalowane nawet widoczne od tyłu krawędzie bocznych płyt obudowy...

I nie będziesz więcej zadawał takich pytań. Jeśli oszczędzono nawet na tym, co widać, to ile oszczędzono wewnątrz?

Prawda, nie ma co sie pieklic.. A tak na marginesie......czy w ogole kupowanie kolumn uzywanych a konkretnie na odleglosc, czyli bez odsluchu jest pewne? :/ Kupilbym np. na aukcjach w Polsce (bo w Niemczech np.na e-bayu istnieje gwarancja na uzywany sprzet) jakies kolumienki i okazalyby siem trzeszczacymi klocami... Czy sa jakies pewne typy(firmy), lub nawet konkretne pudełka, ktorych jakosci, a przede wszystkim basowi, moglbym zaufac? Musialyby miec 150-200W... Bo wiadomo jak to uzywane... niektorzy sprzedaja bo kupuja nowe a niektorzy shukają jelenia na zużyty equipment..

Ja kupiłem "NA ODLEGŁOŚĆ" i okazało się, że wyglądają lepiej niż na zdjęciu :-) i jeszcze grają całkiem całkiem (za te pieniądze oczywiście). Ale w przyszłości nie zaryzykuję. Pod tym względem to chyba (tak mi się wydaje) najbardziej ryzykowny element przy zakupie używanego sprzętu. Do tego o ile używana elektronika bywa bardzo tania to kolumny tak bardzo nie tracą na wartości - ryzyko jest więc większe.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.