Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki do domu CAL/ AKG 518 DJ/ AKGK420/Koss Porta Pro

gonzo2014

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szanownych forumowiczów , na wstępie nadmienię iż jestem bez doświadczenia w tej materii .

Przymierzam się do zakupu sansy sport ( z uwagi na większą moc , dynamikę ponoć ) ,lub zip do mp3 i korzystania w domu .

Poszukuję słuchawek i wytypowałem jak w tytule tematu : AKG 518 DJ, AKG K 420 , Koss Porta Pro , CAL ! .

Szukam w cenie do około 200zł ( jako pierwsze słuchawki nauszne ) , tak naprawdę z w uwagi na warunki korzystania w domu mogą być typu otwartego , ważny kryterium dla mnie jest, aby sansa wysterowała je bez pomocy inwestowania w dodatkowy wzmacniacz słuchawkowy - czyli w miarę dynamicznie i głośno .

Drugą sprawą jest kwestia wygody i obcowania z nimi po prę godzin dziennie , aby nie odczuwać dużego dyskomfortu i chyba typu otwartego oferują leszy komfort niż zamknięte .

Kwestie preferencji sonicznych : lubię głęboki miękki bas ,ale spójny i rytmiczny tak żeby nie było dudnień tendencji do dominacji niskich tonów , kosztem reszty pasma , generalnie ciepłe granie bez ostrej góry - wysokich tonów , muzykalne i nie męczące z dobrą dynamiką .

Lubię różny repertuar od chillout, cafe del mar ,ambient, pop, smooth jazz , asid jazz , bluse , muzyka instrumentalno-elektroniczna do szybkich rytmów typu ATB , trochę disco z lat 80'.

Czyli szerokie spektrum muzyczne bez muzyki klasycznej i ostrych gatunków rockowych .

Serdecznie dziękuję za wszystkie sugestie jak i opinie na temat w/w słuchawek , które by spełniały moje kryteria .

Pozdrawiam

Artur

Oława

Witam , po przeczytaniu opinii i testów w necie , AKG K 420 są na dzisiaj moim faworytem , spełniają wszystkie założone kryteria .

Dobrze się spisują w moich gatunkach muzycznych , wygodne bo otwarte i lekkie co przekłada się na komfort obcowania z nimi , no i jako że portable dobrze je wysteruje sansa .

Też na początku rozważałem CAL ! , ale mimo iż jest to moja subiektywna opinia to po zdjęciach wyglądają trochę na bardzo duże i masywne , a to chyba nie daje 100% satysfakcji po paru godzinach obcowania z nimi , no i wydaje mi się że jednak wymagają lepszego , wydajniejszego wzmacniacza słuchawkowego niż ten w sansie , żeby je dobrze wysterować .

Mają tendencję do mocno dominującego basu ( na etapie pierwotnym bez modyfikacji ) , a sansa też do strickte jasnego grającego grajka nie należy więc , może być zbyt " kluchowato , ciepło ".

Jeszcze jedna kwestia , ponoć najsłabszym elementem są gąbki ?

Czy można je bez problemu dokupić , aż tak szybko są zużywane , czy chodzi o jakość materiału z którego są wykonane .

Mam jeszcze pytanie czy orientujecie się jak jest z nawigowaniem po folderach muzyka " nieotagowana " przy nowej sansie sport .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.