Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki Beyerdynamic DT 990

meteo33-9

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Proszę o pomoc w doborze słuchawek do wzmacniacza słuchawkowego Rega Ear.

Najbardziej się skłaniam do Beyerdynamic DT 990 Edition lub DT 990 PRO.

Rozważałem jeszcze DT880,ale wszystko to czysto teoretyczne rozważania.:)

Pomóżcie podjąć decyzję.:)

Czytając opinię widzę,że najwięcej zwolenników ma DT 990 i do nich najbardziej się skłaniam,

nie wiem tylko,które,250 ohm czy 600 ohm będą najbardziej wskazane do Rega Ear.

Wszystkie sugestie i opinie będą pomocne.

Michał

https://www.audiostereo.pl/topic/111522-s%C5%82uchawki-beyerdynamic-dt-990/

Witam

Proszę o pomoc w doborze słuchawek do wzmacniacza słuchawkowego Rega Ear.

Najbardziej się skłaniam do Beyerdynamic DT 990 Edition lub DT 990 PRO.

Rozważałem jeszcze DT880,ale wszystko to czysto teoretyczne rozważania.:)

Pomóżcie podjąć decyzję.:)

Czytając opinię widzę,że najwięcej zwolenników ma DT 990 i do nich najbardziej się skłaniam,

Michał

....najwięcej zwolenników ma DT 990 i do nich najbardziej się skłaniam,

Michał

hmmmm raczej z racji niższej ceny , bo DT 880 są w ofercie wyższym szlachetniejszym ;) modelem, drożej grającym mimo niższych cyferek. DT 880 wysterowuje dziurka w przyzwoitej integrze, więc wzmak słuchawkowy poradzi se bez problemu. Niemniej to słuchawki grające bardzo liniowo zważywszy na ich cenę ( nie każdy to akceptuje tak od razu ), nie dodają za wiele od siebie. Nie naprawiają spapranej realizacji i masteringu w niskich rejestrach. DT 990 dają gratisowo trochę basu od siebie, ale jakiś taki ten bas, no gratisowy czyli tani :(

ps . DT 880 to śpiewające słuchawki ;) fajne do wokali, instrumentów akustycznych i wszystkiego innego gdzie uszy szukają smaczków brzmieniowych, a DT 990 wybrał bym do oglądania filmów i wszystkiego innego co ma na zamiarze przykopać po łepetynie. No są zamknięto co bywa dla niektórych ogromnym plusem dodatnim,

Moim zdaniem, według mnie.

marzę o wielu płytach których nie mam, a które mi się marzą i o czasie na ich słuchanie

hmmmm raczej z racji niższej ceny , bo DT 880 są w ofercie wyższym szlachetniejszym ;) modelem, drożej grającym mimo niższych cyferek. DT 880 wysterowuje dziurka w przyzwoitej integrze, więc wzmak słuchawkowy poradzi se bez problemu. Niemniej to słuchawki grające bardzo liniowo zważywszy na ich cenę ( nie każdy to akceptuje tak od razu ), nie dodają za wiele od siebie. Nie naprawiają spapranej realizacji i masteringu w niskich rejestrach. DT 990 dają gratisowo trochę basu od siebie, ale jakiś taki ten bas, no gratisowy czyli tani :(

ps . DT 880 to śpiewające słuchawki ;) fajne do wokali, instrumentów akustycznych i wszystkiego innego gdzie uszy szukają smaczków brzmieniowych, a DT 990 wybrał bym do oglądania filmów i wszystkiego innego co ma na zamiarze przykopać po łepetynie. No są zamknięto co bywa dla niektórych ogromnym plusem dodatnim,

Moim zdaniem, według mnie.

Dzięki za odpowiedź.

Czyli mam rozumieć,że w/g Ciebie DT 880 są najbardziej muzykalne?

Ja nie mam jakiś szczególnych wymagań,poprostu chcę się cieszyć muzyką.:)

A z tego co słyszałem DT 880 są dla bardziej wyrafinowanych słuchaczy,

DT 990 najbardziej neutralne i muzykalne

a DT 990 PRO walną basem i "koloruja nienaturalnie".

Hmm,no to mam dylemat.

Pozdrawiam

posiadam dt 990 edition 32 , z małym astelem ak100 graja synergicznie, 990 250 też słuchałem troszkę mniej podbite na skrajach ,

Dzięki za odzew.

Zadowolony jesteś w ogóle z tych słuchawek czy przymierzasz się do zmiany?

Ja jestem na początku drogi w temacie słuchawek i szczerze powiem,że opieram się tylko na opiniach

zwolenników i przeciwników.:)

Nie mam też szczególnych wymagać i oczekiwań,chcę ciezyć się muzyką w raczej naturalnej barwie.

Pozdrawiam

Dzięki za odpowiedź.

Czyli mam rozumieć,że w/g Ciebie DT 880 są najbardziej muzykalne?

Ja nie mam jakiś szczególnych wymagań,poprostu chcę się cieszyć muzyką.:)

A z tego co słyszałem DT 880 są dla bardziej wyrafinowanych słuchaczy,

DT 990 najbardziej neutralne i muzykalne

a DT 990 PRO walną basem i "koloruja nienaturalnie".

Hmm,no to mam dylemat.

Pozdrawiam

Dokładniej znam DT 770 PRO, zupełnie inna bajka brzmieniowa niż DT 880. DT 990 zdjąłem pospiesznie z głowy, bo wydawało się, że grają podobnie do DT 770 gdzie nawet flet i harmonijka ustna basem podszyta ;). Może bylem w błędzie. Musiał bym wrócić. DT 880 mam, używam, słuchawki, wygodne dla słuchacza, mniej dla otoczenia bo hałasują z racji konstrukcji. Wersja 250 łatwa do wysterowania z przyzwoitej dziurki we wzmacniaczu. Muzykalne są jak najbardziej. Każde przyzwoite słuchawki do których się przyzwyczaisz będą dla Ciebie dobrze grały.

marzę o wielu płytach których nie mam, a które mi się marzą i o czasie na ich słuchanie

Dokładniej znam DT 770 PRO, zupełnie inna bajka brzmieniowa niż DT 880. DT 990 zdjąłem pospiesznie z głowy, bo wydawało się, że grają podobnie do DT 770 gdzie nawet flet i harmonijka ustna basem podszyta ;). Może bylem w błędzie. Musiał bym wrócić. DT 880 mam, używam, słuchawki, wygodne dla słuchacza, mniej dla otoczenia bo hałasują z racji konstrukcji. Wersja 250 łatwa do wysterowania z przyzwoitej dziurki we wzmacniaczu. Muzykalne są jak najbardziej. Każde przyzwoite słuchawki do których się przyzwyczaisz będą dla Ciebie dobrze grały.

Dzięki za ocenę.

Pomarudzę Ci jeszcze chwilę.

Mógłbyś mnie oświecić w kwestii "omów"?:)

Gdybym miał wybrać DT 880 to,którą wersje doradziłbyś mi 250 czy 600 ohm?

Nie wiem jaka jest "zasada" wyboru,co jest wyznacznikiem,itp.

Piszesz,że 250 jest " łatwa do wysterowania z przyzwoitej dziurki we wzmacniaczu",ja nie mam wejścia słuchawkowego

we wzmacniaczu,dlatego dokupiłem wzmak słuchawkowy.

Czy mogę/powinienem wybrać wersję 600 czy jest ona przeznaczona do lepszych/wyższych klas wzmacniacza słuchawkowego niż ten mój

czy to dla mnie "za wysokie progi" i 250 ohm jest strzałem w dziesiątkę?

Pozdrawiam

Jeśli miał bym wzmak słuchawkowy to w przypadku DT 880 kupił bym 600 omowe i był zadowolony. Ilość łomów ;) nie zabija ani słuchawek, ani dźwięku, ani wzmacniacza. No może poza rzadkimi bardzo konfiguracjami. O faktach i mitach na ten temat truchę tu znajdziesz na minute czytania.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Idealne rozwiązanie w Twoim przypadku, to wzmak w kieszeń ;) i marsz do sklepu na odsłuch. Tylko tam uważaj abyś nie wyszedł z tym co sprzedawca chce :)

Mam DT 880 chwalę, ale nie polecam w czambuł jak to każdy internauta zazwyczaj poleca co ma. Dla mnie to słuchawki pierwsza klasa zważywszy na cenę która dałem 799 zł , taki wstęp do prawdziwego hifi. Zapewne jest dużo innych fajnych konstrukcji które moga się podobać. Te co ma grają liniowo, wyrównanie i pięknie śpiewają jak za te pieniądze. Wymagją tylko sporego rozegrania, chyba jak każde ( nie wygrzewania :) ;) Podłączyłem do wzmaka , pokrętło na godzinę (9:30 i wsadziłem do wersalki aby się rozegrały :) Jak kupisz 990 przywykniesz do nich to dla Cibie nie będzie lepszych.

Ukryta Zawartość

Jeśli miał bym wzmak słuchawkowy to w przypadku DT 880 kupił bym 600 omowe i był zadowolony. Ilość łomów ;) nie zabija ani słuchawek, ani dźwięku, ani wzmacniacza. No może poza rzadkimi bardzo konfiguracjami. O faktach i mitach na ten temat truchę tu znajdziesz na minute czytania.

Ukryta Zawartość

Idealne rozwiązanie w Twoim przypadku, to wzmak w kieszeń ;) i marsz do sklepu na odsłuch. Tylko tam uważaj abyś nie wyszedł z tym co sprzedawca chce :)

Mam DT 880 chwalę, ale nie polecam w czambuł jak to każdy internauta zazwyczaj poleca co ma. Dla mnie to słuchawki pierwsza klasa zważywszy na cenę która dałem 799 zł , taki wstęp do prawdziwego hifi. Zapewne jest dużo innych fajnych konstrukcji które moga się podobać. Te co ma grają liniowo, wyrównanie i pięknie śpiewają jak za te pieniądze. Wymagją tylko sporego rozegrania, chyba jak każde ( nie wygrzewania :) ;) Podłączyłem do wzmaka , pokrętło na godzinę (9:30 i wsadziłem do wersalki aby się rozegrały :) Jak kupisz 990 przywykniesz do nich to dla Cibie nie będzie lepszych.

Dzięki bardzo,robin 102.

Przeczytałem,trochę rozjaśniło mi się w łepetynie.:)

Fajnie,że są jeszcze tacy ludzie na forum jak Ty,którzy mądrze odpowiedzą/doradzą,

bez wymądrzania się i głupich odzywek.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Tu poniżej masz linki do fajnego portalu ze zdjętymi charekterystykami róznych słuchawek i subiektywną oceną testującego. W szukajkę można wpisać inne modele i jeśli robili testy to wyskoczą. Jako takie wnioski celem oddzielenia ziarna od plew i wstępnej selekcji, orientacji. Oczywiście nic nie zastąpi subiektywnego odsłuchu na własnych płytach.

DT 880

Ukryta Zawartość

DT990

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tu poniżej masz linki do fajnego portalu ze zdjętymi charekterystykami róznych słuchawek i subiektywną oceną testującego. W szukajkę można wpisać inne modele i jeśli robili testy to wyskoczą. Jako takie wnioski celem oddzielenia ziarna od plew i wstępnej selekcji, orientacji. Oczywiście nic nie zastąpi subiektywnego odsłuchu na własnych płytach.

DT 880

Ukryta Zawartość

DT990

Ukryta Zawartość

Jeszcze raz dzięki robin102.

Słuchawki kupione,temat,przynajmniej na razie,zamknięty.

Słuchawki dopiero trafiły do moich rąk,więc jedyne co mogę powiedzieć-są bardzo ładne i leciutkie.:))

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To podłącz do wzmacniacza odkręć na godzinę 10 wzmak i wsadź je do szuflady na jakieś 20 godzin grania :)

Aaaaaaaa jakie nauszniki ?

To podłącz do wzmacniacza odkręć na godzinę 10 wzmak i wsadź je do szuflady na jakieś 20 godzin grania :)

Aaaaaaaa jakie nauszniki ?

A w jakim sensie pytasz o nauszniki?:)

Co do słuchawek,dostały to czego wymagają i muszę przyznać,że zakupu nic a nic nie żałuję.

Wprawdzie nie mam wielkiego rozeznania w słuchawkach,ale te na pewno zachwycają.

Dzięki robin102 raz jeszcze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.