Skocz do zawartości
IGNORED

Po co nasze forum - już wiem

stempur

Rekomendowane odpowiedzi

Już wiem po co jest nasze forum. Ano po to, aby poznać na nim takich ludzi, jak kolega o nicku pawelm. Panie, panowie, publicznie składam mu podziękowania i typuje do nagrody Forumowicza Roku. Może złożymy się na jakąś nagrodą, np. płyta albo kabelek? Ale do rzeczy.

Był ostatni piątek. Właśnie dogadałem się z człowiekiem, który chciał sprzedać kolumny, cena była atrakcyjna ale pojawiły się dwa problemy: był z drugiego krańca Polski a poza tym te kolumny to był wcześniejszy model Monitorów Audio niż ten, który chciałem kupić. Zdecydowałem się jednak pojechać po nie w sobotę, choć nigdy wcześniej ich nie słuchałem. Na naszym forum pytałem o te kolumny i odezwał się kolega pawelm. Zaproponował odsłuch i siebie.

Napisałem że bardzo dziękuję, bo już przed wyjazdem nie zdążę i posłucham u sprzedającego na miejscu. Napomknąłem, że mogę ich posłuchać tylko w ten piątek i to wieczorem bo jestem w pracy. I co na to pawelm?

Zaprasza mnie do siebie i jeszcze przeprasza, że tylko na pół godziny, bo ma imprezkę. Maciej pojęcie? Facet przygotowuje się do imprezy a mimo to zaprasza obcego człowieka do siebie do domu! No to pojechałem. Otwierają się drzwi, w mieszkaniu przygotowania, kanapki na stole, wybór obrusa a tu pawelm z uśmiechem od ucha do ucha zaprasza do środka, puszcza mi swoje płyty, pozwała kręcić gałkami, gdy ładuje do odtwarzacza swoje krążki, opowiada, szuka oryginalnej gwarancji na kolumny bym mógł zobaczyć, czy sprzedający pokaże mi taką samą, i.... ludzie!!!!, pyta, czy nie napiję się piwa! I nie wygania! Dzięki niemu gdy jechałem w sobotę na drugi koniec Polski po kolumny wiedziałem już, że nie jadę w ciemno.

Ostatnio narobiło się na forum trochę nerwowo, ludzie na siebie wyzywają, czasami nawet bluzgi straszne rzucają, nieprzyjemnie tak jakoś. A przecież po to tu jesteśmy, żeby sobie pomagać w tym naszym fajnym hobby. Ale okazuje się, że są i tacy, co się i żonie narażą przed impreza :-) a kolegę z formu na odsłuch wpuszczą. Pawelm, wielkim forumowiczem jesteś i dzięki wielkie.

A ja deklaruje publicznie, że jeśli ktoś będzie chciał posłuchać mojego sprzęciku - wiem, wiem, nie śmiejcie się, mam świadomość, że to żaden hi end, ale może ktoś początkujący - albo jakieś płyty której szuka a ja ją mam, to niech pisze do mnie maila i się umawiamy.

Pozdrowienia, Stempur

PS. Do nagrody Wice?Forumowicza Roku typuje:

1. Walery ? zapoczątkował bezpłatne przekazywanie niepotrzebnego drobnego sprzętu innym forumowiczom

2. Jazz :-) ? za inicjatywę przywożenia z podróży lub kraju pobytu drobnego sprzętu forumowiczom

https://www.audiostereo.pl/topic/11211-po-co-nasze-forum-ju%C5%BC-wiem/

Jeśli chdzi o budujące historie....

Jak to zwykle bywa pewnego wieczoru siedziałem na forumowymn czacie i rozmawialiśmy o kolumnach DIY Bartheza. Pytano też mnie jak idzie mi praca nad moimi skrzyniami. Ja na to że nie mam pieniędzy bo tata stracił pracę i musze poczekać z dokonczeniem prac. Zapanowała na czacie zgoła smutnawa atmosfera...

Potem temat zszedł na gniazda w kolumnach bartheza( można je zobaczyc w wątku "nasze ustroje") i ogólnym wychwalaniu piekna owych gniazdeczek..

A tu kolega Croolik powiedział że kupi mi te gnizada (!!!!!)............... Teraz czekam tylko na przesyłkę.

Powiem wam tylko że nikt ze znajomych niewierzyło w ten akt życzliwości. Bezinteresownośc to wielka cnota!

A mnie tylko pozostaje podziękować Croolikowi

Pozdrawiam

To forum w ogóle jest dość specyficzne:

1) Średnia wieku jest tu stosunkowo wysoka.

2) Średnie sytuowanie też.

3) Omawiane hobby jest dość elitarne i raczej nie przyciągające snobowatych nuworyszów.

4) Ludzie wzajemnie rozumieją swoje uzależnienie.

Stąd przypadki, jak omówione wyżej, są miłe, ale - tu - nie dziwne!

Nie popadajmy w samozachwyt, ale nie bądźmy nazbyt skromni! :-)

Kilku naindorzonych,bucowatych i niesympatycznych ludzi już zauważyłem na tym forum.Na szczęście jest ich niewielu.Fajne są te historie,mimo,że widzę tu też sporo konkretnych i życzliwych osób ,to wasze wpisy bardziej pozwalają uwierzyć w chęć niesienia pomocy przez forumowiczów.

Pozdrawiam

Miło przeczytać, że nie tylko ja mam przyjemność trafiania na fajnych ludzi na forum. No a Croolik co Wojtekitekowi gniazda kupił to już mnie naprawdę wzruszył. Panie i panowie, nie dajmy się chamstwu i z sercem do audiofilów!

Pozdrawiam, Stempur

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.