Skocz do zawartości
IGNORED

creek evo 2 wejście AV Direct

spinup82

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam pytanko:) o co chodzi z tym wejściem AV Direct w moim wznacniaczu (jak w tytule)? jak to wykorzystać sensownie? wyczytalem że służy do kina domowego podłączając końcówkę mocy (chodzi w tym przypadku o kolejny wznacniacz?) i jak to podłączenie wygląda w praktyce? nie znalazłem żadnego schematu podłączenia urządzenia z tym wejściem czy mogłby mi ktoś pomóc?

https://www.audiostereo.pl/topic/112181-creek-evo-2-wej%C5%9Bcie-av-direct/

Witam

Mam pytanko:) o co chodzi z tym wejściem AV Direct w moim wznacniaczu (jak w tytule)? jak to wykorzystać sensownie? wyczytalem że służy do kina domowego podłączając końcówkę mocy (chodzi w tym przypadku o kolejny wznacniacz?) i jak to podłączenie wygląda w praktyce? nie znalazłem żadnego schematu podłączenia urządzenia z tym wejściem czy mogłby mi ktoś pomóc?

Mając amplituner AV z wyjściami pre-out możesz podłączyć interkonektem wyjścia FRONT amplitunera z końcówką mocy AV DIRECT Creeka.

Mając amplituner AV z wyjściami pre-out możesz podłączyć interkonektem wyjścia FRONT amplitunera z końcówką mocy AV DIRECT Creeka.

czyli creek bedzie wtedy koncowka mocy?

i po co podlaczac amplituner kina domowego skoro kolumny do kina teoretycznie powinny byc podlaczone do amplitunera kina? jak dla mnie będą to 2 oddzielne systemy? nie rozumiem wiec po co wejscie w creeku?

Jeżeli masz dobrej klasy głośniki główne na których przede wszystkim słucha się muzyki w stereo, to warto, żeby na stałe były podłączone do przyzwoitego wzmacniacza stereo ( a takim jest Creek Evo ). Do amplitunera AV podłączasz głośnik centralny, tylne, subwoofer a sygnał na fronty w kinie domowym wypuszczasz do końcówki mocy porządnego wzmacniacza. Integrujesz tym sposobem dwa systemy bez konieczności przepinania kabli głośnikowych raz do wzmacniacza, innym razem do amplitunera.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.