Skocz do zawartości
IGNORED

Wkładka do ProJect Debut Carbon - Opinie Mile Widziane

Krzysztof_Lodz

Rekomendowane odpowiedzi

Na razie nie zauważyłem aby którekolwiek części pasma górowały nad innymi.

To teraz cierpliwie poczekaj ze 30 godzin grania zanim wkładka się wygrzeje i później będzie już normalnie czyli tak jak ta wkładka powinna grać.

• 2 tygodnie później...

To teraz cierpliwie poczekaj ze 30 godzin grania zanim wkładka się wygrzeje i później będzie już normalnie czyli tak jak ta wkładka powinna grać.

Minelo ok. 9 dni od momentu zalozenia wkladki AT-440MLa do Pro-Ject Debut Carbon, ok. 3 winyle sluchania na dzien.

Jak na razie jestem zadowolony z inwestycji.

Obserwacje:

1/ igla wygrzebuje sporo pozostalosci po myciu plyt w plynie i myjce Knosti. Troche lepiej w przypadku plynu forumowego;

2/ przy duzej ilosci zanieczyszczen na igle (patrz powyzej) wkladka znacznie obniza jakosc dzwieku, od razu wiadomo, ze "krzyczy" aby ja wyczyscic;

3/ jakosc dzwieku jest lepsza niz na poprzedniej wkladce, ale nie ma jakiegos szczegolnie niskiego basu (byc moze wina kolumn). Bas jest po prostu OK;

4/ piekne szczegoly w wysokich i srednich;

5/ wieksza przestrzen, scena i stereofonia.

No to cieszę się iż jesteś zadowolony. Ja teraz przerzuciłem swoją 440MLa do drugiego gramiaka a na Pro-Jecie zainstalowałem Sumiko Blue Point No.2. i się przyzwyczajam.

Blue to (Stylus type Nude Elliptical). Gra troche lepiej, ale nie sądzę żeby na Twoim zestawie to było słyszalne. Ja na Twoim miejscu kupiłbym tego Reda, a jak Cię winyle wciągną i kiedyś zmienisz wmacniacz do tej samej wkłądki możesz dokupić samą igłe np Bronze. Ta jest na prawde dobra.

Wprawdzie wkładka już kupiona ale jedna uwaga dotycząca wpisu Rudego-102

Seria wkładek 2M dzieli się na dwie grupy:

2M Red i 2M Blue oraz 2M Bronze i 2M Black.

To nic że igła Bronze będzie pasowała do 2M Red, taka podmiana jest bez sensu. Ponieważ wkładki Red i Blue mają trochę inną budowę niż Bronze i Black, a co za tym idzie istnieje możliwość że przy wkładce Red nie wyciągnie się całego potencjału z Brązowej igły. Tak więc podmiana igły na wyższy model jak najbardziej będzie na miejscu ale tylko red na blue, a w przypadku bronze na black.

Pozdrawiam, Paweł

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

• 3 tygodnie później...

Ciekawi mnie opinia na temat tego gramofonu i brzmienia muzyki klasycznej? Będę wdzięczny za odpowiedz :) Czy właściciel tego gramofonu :) jest w stanie porównać brzmienie np. do odtwarzaczy cd, na jakim pułapie cenowym da się go porównać?

Posłuchałem od czasu ostatniego pisania dość sporo płyt na tym gramofonie i nową wkładką AT. Muszę przyznać, że instrumenty strunowe brzmią świetnie, szczególnie skrzypce.

Słucham teraz płytę z koncertem skrzypcowym Brahmsa w wykonaniu Henryka Szerynga i Londyńskiej Orkiestry Symfonicznej. No po prostu tak pięknych skrzypiec dawno nie słyszałem. Piękna muzyka!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.