Skocz do zawartości
IGNORED

FiiO d3 problem

żywy84

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam problem z tym przetwornikiem. Posiadam TV Sony KDL-50W829B. Wzmacniacz NAD 326bee i jak wiadomo nie posiada on wejścia cyfrowego z tąd zakup tego FiiO.. Po podłaczeniu sygnał jest ale wzmacniacz musi być odkręcony prawie na maxa zeby to grało średnio głośno... Znam sprzęt i NAD w połączeniu z głośnikami Focala 716v Powinien zagrać o niebo lepiej... Sprawdzałem już wszystkie ustawienia w TV ale nic nie pomaga. Teraz mam TV podłaczone z wyjścia słuchawkowego i gra 3 razy głośniej niż przez optyka w połączeniu z przetwornikiem....

Czy pozostaje mi tylko zakup jakiegoś daca aby to wkońcu zagrało bo majać taki wzmacniacz z głośnikami focala używanie wyjścia słuchawkowego to średnia opcja bo nie wykorzystuje potencjału sprzętu...

https://www.audiostereo.pl/topic/112821-fiio-d3-problem/
  • Moderatorzy

gra cicho bo d03 ma napięcie wyjściowe w okolicach 1,5 v(wiele tańszych dacków tak ma).

nowsza d07 ma 2v na wyjściu i jest głośno przy normalnych nastawach głośności - taką właśnie kupiłem :)

w d07 mam za to inny problem bo przy odtwarzaniu filmów hd z dźwiękiem wielokanałowym z podpiętego pod tv twardego lub pena pojawiają się buczenia tam gdzie powinien pracować na maxa sub.

przy podpiętych avi lub normalnym sygnale tv jest wszystko ok.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

https://www.audiostereo.pl/topic/112821-fiio-d3-problem/#findComment-3184609

Witam,

Mam problem z tym przetwornikiem. Posiadam TV Sony KDL-50W829B. Wzmacniacz NAD 326bee i jak wiadomo nie posiada on wejścia cyfrowego z tąd zakup tego FiiO.. Po podłaczeniu sygnał jest ale wzmacniacz musi być odkręcony prawie na maxa zeby to grało średnio głośno... Znam sprzęt i NAD w połączeniu z głośnikami Focala 716v Powinien zagrać o niebo lepiej... Sprawdzałem już wszystkie ustawienia w TV ale nic nie pomaga. Teraz mam TV podłaczone z wyjścia słuchawkowego i gra 3 razy głośniej niż przez optyka w połączeniu z przetwornikiem....

Czy pozostaje mi tylko zakup jakiegoś daca aby to wkońcu zagrało bo majać taki wzmacniacz z głośnikami focala używanie wyjścia słuchawkowego to średnia opcja bo nie wykorzystuje potencjału sprzętu...

U mnie Fiio D03 Taishan jest połączony z rotelem ra-930ax i panasonic TX-P50GT60E, wszystko dobrze na godz.9 jest wystarczająco glośno.

Sprawdz może przewód jest uszkodzony albo podłacz DAC do innego TV .

https://www.audiostereo.pl/topic/112821-fiio-d3-problem/#findComment-3184836
Gość JacekMadera

(Konto usunięte)

Niestety też miałem przez chwilę ten bubel SONY i również miałem cichutki dźwięk, zarówno przy zasilaniu z portu USB, które ledwo zasili pendrive'a jak i przy zasilaczu zewnętrznym. Jak napisano powyżej D3 z tv Panasonica działa o wiele lepiej (głośniej), choć też jest nieco ciszej od innych źródeł...

https://www.audiostereo.pl/topic/112821-fiio-d3-problem/#findComment-3185092

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.