Skocz do zawartości
IGNORED

lampowy zmiękczacz do cyfraków

BeerfaN

Rekomendowane odpowiedzi

>brencik

jestes nie do wyjebania:) chyba nie popelniles jeszcze wpisu w ktorym nie probowal bys kogos obrazic, nie rozumiesz wpisow innych i nie odpowiadasz na proste pytania, chyba nawet nie rozumiesz tego co sam piszesz:)

Smiszny z Ciebie gosc, chociaz wlasciwie to zalosny.

Mam pytanie (na ktore zapewne nie odpowiesz:))

Na czym polega mieszanie znieksztalcen, a na czym ich skladanie? mowa o znieksztalceniach nieliniowych. Chyba:)

Tak filuje na ten watek... i nic.

Jezeli zrodlo gra tak sobie lub w sposob niezadowalajacy wlasciciela.. to moze sobie wpiac za takim zrodelkiem jeszcze jeden klocek psujacy dzwiek... a noz i widelec lepiej..sorry ladniej to zagra!?

Pod wzgledem pomiarowym napewno bedzie gorsze ale niekoniecznie w finalnym odsluchu.

Innymi slowy niemoze byc dobrze to niech bedzie ladnie!

>joe alex

dzieki. Jak by to powiedzial darkul...jesli nick nie moze byc dobry to niech chociaz bedzie ladny:)

A swoja droga, darkul, moglbys uprawiac marketing gdzieindziej.

Widze ze tu jest ogolne ciecie na brencika. Wlasciwie czemu se nie pozartowac jesli merytorycznie trudno pogadac:)

Brencik, zajzyj na watek 11363 w DIY. Gosc tam pisze ze slyszy roznice nie tylko miedzy kondensatorami ale i kablami i rezystorami. Palic takich na stosie to malo:) Wez go uswiadom, bo to obraza zdrowego rozsadku:)

Joanna D'arc też coś słyszała - podobno jakies głosy czy coś??? :)))

To może i jakiś gość coś słyszy pomiędzy kablami. Może też chce zostac świętym? ;)

>darkul

wybacz, czasami upiekszam:) Mam blade pojecie o marketingu a wolal bym niemiec wcale.

To "...niemoze byc dobrze to niech bedzie ladnie" widzialem juz w Twoich innych wpisach i wyglada mi to bardziej na haslo reklamowe niz konkretne stanowisko. Zapomniales tylko dodac ze ty robisz i sprzedajesz te dobre urzadzenia:) Juz Ci pisalem w tej kwestii. Ty, ja czy nawet brencik mozemy tu pociskac pierdoly ale nic z tego nie wynika, proponowalem Ci bezposrednie porwnanie Twoich "dobrych" urzadzen z moimi "ladnymi" ale uznales ze nie warto.

A swoja droga, masz chyba spore doswiadczenie, moze kiedys sluchales dobrego SET-a z dobrze dobranymi, niekniecznie drogimi, glosnikami szerkopasmowymi. Mierzyles cos takiego, ale nie na pojedynczych sotopniach ale caly zestaw, czyli "mikrofonem"? Skladanie znieksztalcen jest tam istotne.

Marudny sie robisz?....,starosc ,czy jak?

I wiesz niema sensu porownywac singla z dobrze zrobionym feciakiem.Na dobrej klasy speakach.

Na szerokopasmowcach owszem lampki potrafia milej zagrac .Ale na duzych np.Spendorach 100 na lampki niema miejsca.

>darkul

Bez obrazy ale chyba masz cos z brencika:)

Spytam jeszcze raz. Czy mierzyles caly zestaw o jakim pisalem pod katem wszelkich znieksztalcen jakie da sie zmierzyc? Jesli nie to na jakiej podstawie twierdzisz ze generuje wieksze znieksztalcenia od "feciaka z dobrymi speakami"?

.dth

Mam dobra pomiarowke i umiem sie nia poslugiwac.

Praktycznie lacznie z kosztem wytworzenia feciak ma wszystko lepsze w tym i dzwiek.

Przypominasz mi jednego znajomego ma Goodmansy Triaxony i singla 300B...dzwiek ma przyjemny owszem..ale tylko na spokojnym materiale fonograficznym .Ale jak cos szybszego starszego czy nowszego to zeby zaczynaja bolec.Jeszcze nieslyszalem lampiaka ktory by mnie zucil na kolana... gdyby tak bylo to robilbym tylko lampusy.

>darkul

Rzecz gustu. Niechce nikogo przekonywac do lamp. W tej chwili sam uzywam m.in GC i nie polecil bym np. budowy jakiegos "williamsona" bo nie ma szans z dobrym GC nawet w "kategoriach lampowych" zwazywszy cene.

Chodzi o wyglaszanie nieuzasadnionych opinii. Nie wiem co ma znaczyc Twoja odpowiedz, czy to ze porownywales te zestawy jedynie na sluch i z tego wnioskujesz ze ten SET wypada gorzej w pomiarach?

Dzięki za pomoc:)

chwilowo jestem po kupnie odtwarzacza cd i przechodzonych altusów więc jeszcze długo będzie mnie stać tylko na pivo :)

tak na serio to chętnie bym takiego lampowego ustrojstwa posłuchał. wiecie, gdzie w wawie / okolicach można by czegoś takiego posłuchać np. w salonie audio? proszę o adres :)

Wtornik katodowy na lampce 6922 zastosowano we wzmacniaczu Opera Audio A100 II Hybrid (ok. 2000zl) i wg. autorow recenzji (A/V 6/04) z korzyscia dla brzmienia w porownaniu z wersja podstawowa tego wzmacniacza...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.