Skocz do zawartości
IGNORED

Y450 + jakies podstawkowce

Diamond

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zakupiłem YAMAHE 450 i teraz musze dobrać do tego kolumny 

Na początku chciałem kupić cały zestaw wiec wybrałem się na odsłuch KODY AV705 + SW850 na początku nawet mi się spodobało jednak po dłuższym odsłuchu doszedłem do wniosku ze moje uszy chcą czegoś innego  OK. wiec wymyśliłem sobie ze zacznę od dobrych frontów. Wiele dobrego słyszałem o PARADIGM MONITOR 3v3 wiec ponownie wybrałem się na odsłuch. Te głośniki rzeczywiście „cos” w sobie maja (hehe świetny bas)

No, ale do rzeczy mój pokuj ma jakieś 14 m2 dosyć gęsto umeblowany  .Właśnie z tego względu w grę wchodzą tylko kolumny podstawkowe i co gorsza będę musiał je na polkach ustawić 

Tak wiec mam pytanko czy te paradigmy maja prawo ładnie grac postawione na polkach?? (przypominam ze maja bass reflex z tylu) od ściany będą odstawione jakieś 20 cm.

Trochę się tego boje wiec szperałem po necie i trafiłem na JBL E30 (bass reflex z przodu) i w przyszłym tygodniu idę na odsłuch. Co sadzicie o tych kolumnach?? Jak się maja do 3v3

A może macie jakieś inne typy kolumn podstawkowych, które by mogły u mnie ładnie zagrać (fundusze to 2000 no góra 2400) za wszelkie sugestie będę bardzo wdzięczny 

O koniec powiem tylko ze do celowo planuje skompletować cały system 5.1 (planuje ze zajmie mi to około 1.5 roku do 2 lat)

Póki co fronty będą służyły do słuchania muzy i z 2 razy w tygodniu jakiś filmik 

Pozdrowionka

https://www.audiostereo.pl/topic/11344-y450-jakies-podstawkowce/

Sprawdź jeszcze KEF Q1.

W ostateczności bas reflex w Paradigmach można zatkać watą albo czymś innym tłumiącym.

JBL mają ciemniejszy ale dynamiczny dźwięk. E30 raczej jako surroundy, niż fronty (docelowo).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.