Skocz do zawartości
IGNORED

Potrzebuje Waszej pomocy w doborze sprzętu

VanVide.jr.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chcę kupić zestaw do słuchania muzyki, plus od czasu do czasu kino domowe ( amplituder, głośniki, blu-ray) zastanawiam sie nad firmą Denon. Czy możecie mi pomóc skompletować ciekawy zestaw ( chcę przeznaczyć na niego 4000 tys.). Z góry dziękuje za pomoc.

co myślicie o takim zestawie ( trochę pow. budżetu ale...):

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Z Denona w tej chwili warto rozważyć wyprzedażowe modele:

-AVR-X1000

-AVR-X2000

niestety drogi będzie odtwarzacz - DBT1713 (koszt około 1350zł) ale można go zastąpić np. tańszym Pioneerem BDP170).

Kolumny.... może Jamo S626HCS3, Wharfedale Obsidan 600, warto rozważyć zakup lepszych kolumn podłogowych i dokupienie później czegoś na tył i głośnika centralnego. Marek do wyboru było by kilka:

-Monitor Audio

-Dali (niestety droższe)

-Cambridge Audio

-Magnat

-Tonsil - wraca do życia i w swoim przedziale cenowym niektóre modele są atrakcyjne

Witaj,

aby zaproponować Ci konkretną konfigurację potrzeba znacznie więcej informacji. Podaj przede wszystkim wielkość pomieszczenia odsłuchowego, w kwestii muzyki musisz określić, jakie lubisz brzmienie, jakie zazwyczaj gatunki muzyczne słuchasz. Czy masz wymagania w kwestii budowy, kolorystyki kolumn ?

Czekam na szczegóły, które pozwolą mi na przygotowanie konkretnych propozycji.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Ukryta Zawartość

Salon gdzie będzie sprzęt ma 32 m2. Niestety jest już urządzony (nie ma możliwości schowania kabli), chce aby głośniki były w rejonie TV ( kolor żółty ). Co do muzyki to nie mam sprecyzowanych upodobać ( głównie Pop, Jaz).

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Salon gdzie będzie sprzęt ma 32 m2. Niestety jest już urządzony (nie ma możliwości schowania kabli), chce aby głośniki były w rejonie TV ( kolor żółty ). Co do muzyki to nie mam sprecyzowanych upodobać ( głównie Pop, Jaz).

nie żółty, a zielony ....

Ukryta Zawartość

co do kolorystyki to sprzęt musi być czarny ( połysk)

A ten czarny połysk to przedyskutowałeś z małżonką? No chyba, że dzielisz się obowiązkami codziennego ścierania kurzy 50/50 i wiesz o czym mówisz :)

Co do zestawu, to jeśli to byłoby to moje mieszkanie, to zainstalowałbym czyste stereo. Byłoby mniej kabli, mógłbym za pierwszym zamachem zainwestować w naprawdę dobre kolumny a w przyszłości jeśliby zabrakło basu podczas filmów to dodałbym sub.

Nie kupowałbym w takim rozkładzie pomieszczenia kompletu 5.1.

Ja jestem posiadaczem małych kolumnienek Dali i bardzo cenię sobie w nich wierność podczas słuchania muzyki. Oczywiście, w twoim przypadku poleciłbym podłogowe, większe kolumny Dali.

Z kolumnami Jamo i Wharfadle miałem w przeszłości styczność i nie podobał mi się ich dźwięk.

Ten Denon który zaproponowałeś jest 7 kanałowy. Jak dla mnie strata pieniędzy.

Poza tym zgodnie z informacją na

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) brakuje mu basu.

Ukryta Zawartość

Ten Denon który zaproponowałeś jest 7 kanałowy. Jak dla mnie strata pieniędzy.

Poza tym zgodnie z informacją na

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) brakuje mu basu.

Bas to chyba subwoofer zrobi czyż nie? Może z innymi kolumnami bas będzie nawet za mocny?

Ja mam starszy model 1910 na pewno basu mu nie brak nawet bez SUBa.

Też jest to 7.1 i czy strata pieniędzy to nie wiem można to wykorzystać nawet do konfiguracji 5.1 na kilka sposobów - wszystko opisane w instrukcji.

Owszem jest to kwestia indywidulana. Dla mnie istotnym argumentem był rodzaj oraz ilość wejść na tylnej ściance i avr1910 ma tego sporo - dziś już takich nie robią.

Salon gdzie będzie sprzęt ma 32 m2. Niestety jest już urządzony (nie ma możliwości schowania kabli), chce aby głośniki były w rejonie TV ( kolor żółty ). Co do muzyki to nie mam sprecyzowanych upodobać ( głównie Pop, Jaz)

Pamiętam jak szukając projektu domu mocno zwracałem uwagę jak w salonie rozstawić kino domowe - no cóż w takim salonie będziesz miał trudno....

No ale do muzyki z CD wystarczy Ci dobre stereo.

Ja kable chowałem za listwami.

Może jakieś bezprzewodowe zestawy? Niemnie mam złe doświdaczenia z czymś takim ktoś przechodzi i zakłóca dźwięk.

Inna opcja o ile jest to wybrać inny pokój na kino domowe.

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.