Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  192 członków

Leben Klub
IGNORED

Klub_Lebena

Rekomendowane odpowiedzi

Gość wpszoniak

(Konto usunięte)

Swój wpis zatytułuję tak: tańsze może być lepsze! Kupiłem ostatnio parę pozycji jazzowych europejskiej produkcji z przeznaczeniem na rynek japoński. Nie będę dociekał dlaczego wydania te są jednocześnie tańsze około 30% od normalnych odpowiedników a tymbardziej dlaczego są brzmieniowo poza konkurencją... Nie wszystkie pozycje brzmią idealnie, bo widać remaster zależał również od materiału wyjściowego. Zarekomenduję te najlepsze brzmieniowe- jeśli nie ideały to na pewno bliskie ideałom. Przechodzę do rzeczy- Duke Ellington "65" oraz "66", The Jimmy Giuffre 3 "Trav'lin'Light" oraz "3"... Te pozycje, nie dość, że wartościowe muzycznie, to brzmieniem biją wszelkie najlepsze sample! A co ja tu Wam będę pisał, sprawdźcie sami. Cena tychże edycji jest śmiesznie niska.

Dodam, że Lebenek idealnie (tak mi się wydaje) odwzorowuje i dynamikę, i ekspresję zawartości wyżej wymienionych płyt. Duża rozdzielczość i selektywność nagrań jest oddana bezproblemowo, a volumen instrumentów jest jaki lubię- duży! Posiadaczom Lebenów polecam te CD, można nimi łamać niedowiarków, że 15W to tyle samo co 150!

Edytowane przez wpszoniak
Gość wpszoniak

(Konto usunięte)

E tam... Wystarczy 150, bo i po co więcej w 12m kwadratowych?

Przy okazji dopiszę jeszcze jeden tytuł do wyżej wymienionych- Jimmy Witherspoon "Roots"

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Nie dałem cynku???wysłałem SzuBowi całą listę pozycji,które Warner chyba z rok temu wprowadzał do sprzedaży,po za tym info o tych płytach hula na forum już parę miesięcy,trudno mi też uwierzyć,że nie odwiedzasz Media Markt,najlepiej w Bielsku,gdzie Gość z działu muzycznego jest po prostu Geniuszem i ma wszystko co możliwe na półkach,ew Katowice a w żadnym wypadku nie Bytom,gdzie jest dno i 10 metrów mułu. Heloł żyjemy w świecie przepływu informacji...

Gość wpszoniak

(Konto usunięte)

Hm... Rzeczywiście jest tak, że Media to nie mój ulubiony sklep. Kupuję wyłącznie w sklepach internetowych. A temat tych edycji jakoś pominąłem najwidoczniej... W takim razie przepraszam za tę "nowinkę", która jest jak widzę mocno przebrzmiałą.

Gość wpszoniak

(Konto usunięte)

Mam prośbę-

Podajcie proszę po 3, 4 tytuły z tego zestawu niby japończyków, które są Waszym zdaniem najlepsze pod względem technicznym i muzycznym zarazem.

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Modern Jazz Quartet wszystko co wyszło,Alice Coltrane,Miles Davis: Amandla, Tutu. Tego jest tak dużo ,że trudno tak ad hoc

Mingus...

O SzuB już napisał,możesz jeszcze kupić FourPlay też "Japończyk" i też genialnie nagrany

Edytowane przez jamówię
Gość wpszoniak

(Konto usunięte)

OK. dzięki Panowie. Chodzi mi też o to, że niektóre tytuły warto podmienić na lepsze realizacje.... No. np. "Tutu" Davisa.

Szub, chyba mamy gust podobny, bo po przesłuchaniu paru taktów znalazł się w koszyku zakupów merlina.pl

Jamówię, Modern Jazz Quartet też już w koszyku!

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Te płyty kosztują 24.99 i realizacyjnie nie odbiegają o japończyków,które Marek Koszur sprowadza i sprzedaje po 190 pln . Problem leży tylko w katalogu Warnera,nie ma tam wszystkiego co oczywiste ale w tej cenie i jakości to warto chyba kupić wszystko co wyszło.

Do koszyka dołóż jeszcze Siestę Davisa,realizacyjnie miód.

Gość wpszoniak

(Konto usunięte)

Piszesz Siesta. wpada "Siesta" do koszyka..... A co mi tam! I se ""Spectrum" Cobhama wezmę też. W merlinie.pl kosztują 20.99 zł.... niby niewiele mniej, ale jednak.

O! I Blues Boys Tune - B.B. King też wpadnie....

Gość intenser

(Konto usunięte)

.???????

no tak jest i tyle , nie widzę w tym wydaniu nic specjalnego względem cd nabytego z półki lata temu

ale to jeden z nielicznych wyjątków , pozostałe z kilkudziesięciu zakupionych tytułów są bardzo ok

Edytowane przez intenser

nie zagonisz mnie do marketu!

Czuję się pokrzepiony, że jest jeszcze ktoś, kogo do marketów zagonić ciężko ;-)) A jak z Galeriami?

No i widzę, że zawiązał się nieśmiało podwątek : LEBEN- czyli muzyka ponad wszystko.

Gość wpszoniak

(Konto usunięte)

Skoro płyty, ich realizacja, mają równe znaczenie dla odtwarzania co dobór kabli i innych akcesoriów to nie można pomijać tego tematu.

A jak z Galeriami?

podobnie się czuję nieszczęśliwy.... strata czasu. Można by przeca paru płyt posłuchać w tym czasie.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.