Skocz do zawartości
IGNORED

Popularny problem z kamerą

adamfreliszka

Rekomendowane odpowiedzi

Drodzy,

Mam bardzo praktyczny problem. Jestem posiadaczem kamery HC-V520. Mam zainstalowany program HD WRITER AE. Bezpośrednio na karcie pamięci znajdują się pliki o formacie *.MTS. Niestety kamera ma to do siebie (nie wiem czy da się to zmienić), że każde naciśnięcie STOP w kamerze powoduje, że tworzy się nowy plik o formacie MTS. W momencie kiedy te pliki są na kamerze to widzi je program HD WRITER AE. Niestety początkowo zamiast "zgrywać je w całość" programem HD WRITER AE, kopiowałem pojedyncze pliki na dysk twardy i teraz program HD WRITER AE już ich nie widzi.

W momencie kiedy zgram je wyżej wspomnianym programem, pliki mają rozszerzenie m2ts.

1) Co zrobić aby program zobaczył pliki, które nie są na kamerze, ale już na dysku? Chce je zobaczyć programem po to aby móc je połączyć.

2) Dlaczego połączone pojedyncze pliki w całość mają sporo gorszą jakość niż materiał puszczany bezpośrednio z kamery? Jak podłączę kamerędo tv to mam obraz żyletę, bez najmniejszyych zniekształceń nawet podczas poruszania kamerą. Tymczasem jak skopiuję pliki z kamery na komputer w niezmienionych formatach (MTS) lub połączone w 1 za pomocą HD WRITER AE (m2ts) to jakość jest sporo gorsza?

3) jak połączyć pojedyncze pliki (MTS) w całość? Skoro hd writer ae ich nie widzi to może innym programem? Zainstalowałem wersję próbną SONY VEGAS ale po 1 nie wiem którą jakość tam wybrać, a po drugie połączenie dwóch krótkich filmów po minutę trwa około godziny...

Czy może ktoś mi udzielić odpowiedzi na powyżśze pytania? Będę bardzo wdzięczny.

https://www.audiostereo.pl/topic/113958-popularny-problem-z-kamer%C4%85/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.