Skocz do zawartości
IGNORED

Co robić z CA651A + MA RX2

KwaK410

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Obecnie mam zestaw CA 651A + MA RX2 + kable QED Silver Anniversary XT. Mam też DAC NuForce IconHDP ale o tym poźniej. Zwracam się do Was z prośbą o radę ponieważ chciałbym coś poprawić tylko nie wiem którą drogę wybrać (oczywiście ograniczony budżet). Słucham głównie z HTPC (pliki flac i WIMP HiFi), który mam podpięty zwykłym kablem USB Hama do wejścia USB audio w CA. W głowie mam kilka pomysłów i docelowo chciałbym zmienić kolumny (chodzi o podłogówki z mocniej zarysowanym basem) na MA RX6 (albo Silver6) albo jakieś inne używki (muszą niestety również dobrze wyglądać) i dołożyć CA Stream Magic 6. I tu pojawiają się pytania

1. Czy wymiana kabla np na Wireworld Ultraviolet USB poprawi jakość dźwięku ze zintegrowanego przetwornika CA651A ?

2. Czy Stream Magic 6 zagra odczuwalnie/znacznie lepiej (biorąc pod uwagę kolumny) od zintegrowanego DAC

3. Czy może wykorzystać NuForce Icon HDP jako DAC?? - sprawa jest taka, że mam go w pracy i używam jako wzmacniacza słuchawkowego (trochę niewygodnie było by go nosić w tą i z powrotem). Nie mam też żadnego dobrego IC, żeby podłączyć go do CA651 i zobaczyć jak zagra.

4. Czy może kupić do mojego HTPC jakąś dobrą kartę audio - np Essence STX i to mi wystarczy ?

5. Czy najpierw pomyśleć na kolumnami czy nad DAC ?

6. Czy macie dla mnie może jakieś inne, lepsze rozwiązania ?

Z góry dziękuję za wszystkie rady i propozycje.

https://www.audiostereo.pl/topic/113978-co-robi%C4%87-z-ca651a-ma-rx2/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.