Skocz do zawartości
IGNORED

blu ray plus amplituner-czy zamienic na cd player?

kriss3377

Rekomendowane odpowiedzi

mam blu ray sony bdp s790 plus do tego amplituner avr-1612 denona,pytanie moje to czy jal zamienie blu raya na odtwarzacz cd /wartosc okolo1000 do 1500zl/czy jakosc sie porawi w dzwieku/chodzi mi o plyty z muyzka na cd/

Najlepszy efekt w zmianie dźwięku uzyskasz, kiedy stworzysz sobie cały system na nowo. Ewentualnie inwestując w zestawy głośnikowe.

Nie sądzę aby zmiana żródła w tym konkretnym przypadku zaowocowała mocno zauważalnymi zmianami.

Optymalnym rozwiązaniem jest pożyczenie od sąsiada ( albo kolegi, albo ...) CD ka i próba odsłuchu. Szkoda kasy na zakup "w ciemno" nawet, gdyby Ci ktoś to mocno radził.

Ze względu na AVR 1612 czarno to widzę, bo różnice zauważa się raczej na wzmacniaczu, a nie na ampli kina, który ma mnóstwo zbytecznych modułów w ścieżce sygnału. Poza tym małe różnice wymagają przejrzystego całego systemu; tj IC, kabli i kolumn. R.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

masz na mysli zmiane naglosnienia?

W całym systemie to właśnie kolumny są tym elementem zestawu, który ma największy wpływ na uzyskiwany charakter dźwięku. Ale dobór kolumn to ciężka sprawa. Jakieś wskazówki można uzyskać w sklepie odsłuchując sobie kilka różnych par. Ale to tylko przedbiegi. Najważniejsze, to jak to wszystko potem zabrzmi ostatecznie juz w miejscu przeznaczenia.

Jeżeli chcesz pozostać przy tych głośnikach, to najlepszym sposobem będzie jeszcze zabranie swojego odtwarzacza do kogoś innego (posiadacza CD'ka w cenie, który Cię interesuje) i sprawdzenie jak (o ile) zmienia się dźwięk po zamianie samego źródła. Jeśli osoba ta jest w dodatku mocno osłuchana na swoim sprzęcie, to może coś subtelniejszego w tych zmianach wychwyci.

Warunek: najlepiej niech to będzie w dodatku dwudziestolatek :)

mam podlaczone przody firmy ROTH I subwoofer HARMAN KARDON

Nigdy nie kompletuj zestawu za pomocą uszu innych osób- sam decyduj.

:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.