Skocz do zawartości
IGNORED

Pilot One for All Kameleon 6

ulan

Rekomendowane odpowiedzi

Tak wygląda kameleon 6 ;-)))))

[obrazekLUKASZ-245437_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Kameleon fajna rzecz. Moj kolega ma wersje pierwsza tego pilota i szczerze mowiac mi sie ona bardziej podoba. Sa w niej wieksze przyciski i jest bardzo czytelny. Co prawda nowego nie mialem w reku i trudno mi porownac.. zle jakos mi sie wydaje ze w nowym zrobili mniejsze przyciski.

Rownierz zastanawialem sie na zakupem tego pilota, ale bardziej przypadl mi do gustu NAD HTR-2 bo juz mam pare komponentow NAD-a. Poza tym, jest tanszy, mniej zrzera baterie, ma w pelni programowalne prawie wszystkie przyciski + duza ilosc makr. Owszem nie ma takich bajerow jak animowane ikonki ale za to nie musze patrzec na pilota by wiedziec co naciskam ;)

Pozdrawiam

Niedziadek

to jest łączny i jedyny dystrybutor w polsce więc pilot kameleon 6 jest po 449 zł a w sklepie sobie narzucaja wieksza cene, tam pod tym adresem dadzą wam wszystkie informacje, cenniki i takie tam PS kameleona 10 jeszcze nie ma, bedzie na poczatku stycznia pozdrawiam

Tydzień temu zakupiłem sobie Kameleonka 6 II generacji - i rzeczywiście jest super - pozbawiony wcześniejszych mankamentów - jeden minus - to obudowa - plastikowa - widać wszystkie odciski - nie wiem czy wiecie, że jest bardzo sympatyczna promocja na te piloty - zarówno na 6, 4, 3 i 1 oraz na ładowarkę :-)

harry24:

hmmm co dla ciebie jest początkiem stycznia????? zobacz w kalendarz, jest już praktycznie koniec stycznia...

no chyba, ze chodzi np o styczeń 2006 r. ;-)))))

Więc ciekawe kiedy będa te Kameleony 10 i ile bedą kosztować...

zresztą i tak nie kupie - wystarcza mi kameleon6 1 generacji (po amputacji czujnika ruchu)...

taaa mi też starczy Kameleon8 z pierwszej serii. Te ceny są niemożliwie wysokie 450 zł za K6? 850 zł za K10? ja swoją 8 kupliłem za 90$ i to wydaje się rozsądna cena. Tak tylko od siebie powiem że w miare używania ta "zabawka" nie robi już takiego wrażenia jak na początku.......za 300 zł spoko pilot daje rade......ale 800 za K10? to jest szaleństwo........:)

pozdrawiam

Witam,

mam możliwość zaqpu nowego (sprowadzonego z USA) pilota KAMELEON 8. Cena 300 złociszy. Co o takiej propozycji myślicie??? Jakie są jego zalety i wady w stosunku do oferowanych w Polsce "czwórek" i "szóstek"???

Acha i jeszcze jedno... czy można w ósemce wyłączyć sensor ruchu programowo? Jak długo trzymają w nim standardowe paluszki?

Proszę o Wasze opinie...

Pozdrawiam,

Irek.

Nie wiem właśnie o co wam chodzi z tymi kodami??? Mój jest ze stanów i wszystko działa jak należy, trzeba co prawda trochę posiedzieć i wgrać co niektóre przyciski, ale potem nie ma z tym problemu. Pilot jest funkcjonalny, piękny (u góry ma metalową obwódkę, a na dole plastik, który w dotyku troszkę przypomina zamsz:) ), świetnie się go trzyma w dłoni, czytelny a podświetlenie na niebiesko nie denerwuje. Ten czujnik ruchu mi nie przeszkadza wystarczy, że położę go do góry nogami i problem znika. Ale jak by, kto chciał to można go wymontować. Mankamentem na bank są baterie, trzymają średnio miesiąc czasem mniej, trzeba się po prostu uzbroić w akumulatorki i po kłopocie. Dużo czasu zajmuje zanim przyzwyczaimy się do tego pilota płytka jest płaska i trzeba co chwile spoglądać gdzie, co jest, ale to też jest do przeskoczenia. Niestety po miesiącu zaczął mnie trochę nudzić i coraz częściej używałem mojego starego pilota od Onkyo, chyba przyzwyczaiłem się do skubańca......A tak poważnie z czasem te wszystkie podświetlenia, wyświetlanie poszczególnych funkcji, czujnik ruchu, piękny wygląd to wszystko się nudzi........... co nie zmienia faktu, że K8 to bajer straszny:) ludziom, którzy widzą go po raz pierwszy szczena opada do ziemi i chyba po to warto go mieć?!

Pilot od amplitunera sprawdza się równie dobrze o ile nie lepiej (Np. joystick, wypukłe przyciski, baterie trzymają wieczność), ale z Kameleonem kino wygląda po prostu lepiej........Propozycja dla MANIAKÓW!!! Jak dla mnie nie wart więcej niż 350zł..........

Ps. jeżeli 10 będzie kosztować ok. 100 $ chyba go sobie jednak w wakacje sprawie?:)

Pozdrawiam

jesko:

wiesz niby te podświetlenie nie przeszdza, ale żre baterie jak głupi, dlatego warto amputować ten czujnik ruchu. U mie po amputacji w K6 baterie trzymają już 3-ci miesiąc :-))))))))))))))))))))))))))))))))

a tu cos dla prawdziwych maniaków (z dodatkowo dużym i grubym portfelem)

Ukryta Zawartość

Zwłaszcza ten najwyższy model robi wrażenie, ale jego cena poprostu powala (o ile mi wiadomo w u polskiego dystrybutora ten pilot stoi 6 tysiaków :-0

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

Udało mi się zmniejszyć czułość sensora ruchu w K6. W tej chwili pilot nie zachowuje się jak sejsmograf i włącza się dopiero wtedy gdy faktycznie jest poruszany. Wprawdzie jeszcze tego nie sprawdzałem, ale teraz znacząco powinna się zwiększyć żywotność baterii (akumulatorów).

Pozdrawiam.

Potrzebna była mała ingerencja wewnątrz pilota. Do sensora ruchu przylutowałem równolegle kondensator 33 nF. Zasada jest taka, że czym większa wartość kondensatora tym pilot jest mniej wrażliwy na wstrząsy. Koszt takiej operacji to 10gr (czyli tyle co nic).

[obrazekLUKASZ-257567_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Odpowiedź (od producenta) na pytanie czy wersja amerykańska będzie działać w Europie:

"Greetings,

The Kameleon remote is made for use in the US in Canada, but we do have codes for European equipment. Please contact our customer service department for further information and to have the proper codes added into your remote control :

330.405.8620

Monday through Friday

9:00 a.m. to 5:30 p.m. Eastern Standard Time

Please include all previous messages with your reply.

Thank You,

Joshua Murphy

Universal Electronics, Inc.

[email protected]

www.ofausa.com"

Nie pytałem czy ta usługa jest płatna, jeśli nie to można spróbować kupić Kameleona za 100 USD.

baad74:

ja poprostu amputowałem czujnik ruchu i po kłopocie :-))) teraz zapala się dopiero kiedy nacisnę jakiś przycisk. A baterie chodż mi już w nim od końca października, czyli prawie już 3, 5 miecha i pewnie jeszcze trochę pociągną.

Jesko: jak widzisz nie ma potrzeby kupowania akumulatorków, wystarczy mała operacja chirurgiczna :-), a zrobiłem to tak, ze zawsze można zlutować na nowo (nie wyrywałem czujnika ruchu, a jedynie przeciałaem jeden drucik, można go też odlutować, jak ktoś nie ma wrodzonego wstrętu do lutownicy jak ja ;-))))

Jesko jak będziesz kupować akumulatory i ładowarkę (procesorową) to ogniowo nie powinno być mniejsze niż 850 mA. Najlepiej od razu kupić dwa komplety na zmianę. Ja ma Cameliony 900 mA i przed modyfikacją sensora wytrzymywały ok. 1,5 tygodnia.

• 1 miesiąc później...
  • 3 tygodnie później...

Witam.

Potwierdzam to co napisał harry24. Ja przed zakupem K6 poprosiłem o przysłanie mi instrukcji obsługi, ponieważ chciałem poznać możliwości tego pilota i po kilku dniach takową otrzymałem (bezpłatnie). Muszę powiedzieć, że firma RTK ma b. dobre podejście do klientów (przynajmniej w moim przypadku).

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.