Skocz do zawartości
IGNORED

Marantz 1604 + Technics

barsie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Posiadam kolumny Technics:

- front 2 x T100

- centralny SB-C80

- tył 2x SB-S80

Subwoofer Velodyne CHT-10R

Dotychczas słuchałem stereo na amplitunerze Technicsa SA-EX140 + front T100 + sub Velodyne. Sprzedałem amplituner i okazyjnie dokupiłem centralny i satelitki z "jednej parafii". Czy przy współpracy z Marantz 1604 zagra to przyjemnie w 5.1 (w przyszłości 7.1)? Czy jednak trzeba szykować się na zmianę kolumn? Przeznaczenie 50% muzyka/koncerty 50% kino.

https://www.audiostereo.pl/topic/114197-marantz-1604-technics/

A kto to CI powie?

Podłączysz to usłyszysz i ocenisz. Zapakuj do auta i do salonu HiFi studio i sobie słuchaj.

Jakość w 5.1 często zależy od konkretnej płyty raz zwala z nóg a innym razem nie da się słuchać.

7.1 to ja nie miałem w rękach płyty jakie widuję to max 5.1

Mój amplituner ma 7.1 ale tego nie wykorzystuję (natomiast 2 kanały gratis można niezależnie odpalić na drugi pokój w którym można słuchać np CD stereo

Bardziej chodzi mi o technologię wykonania kolumn tych z przed 10 lat a teraźniejszych. Czy jest jakiś duży postęp? Ta seria Technics SB kolumn była całkiem solidna i lepiej brzmiała dla mnie niż masowy, chwalony Tonsil. Dziś nowy zestaw kolumn 5.0 kupię za ok 1000 zł. tylko chyba nie ma to sensu.

NR 1604 to seria slim co skutkuje troche obniżonymi parametrami, skoro jak rozumiem priorytetem ma być dzwięk to w tym momencie normalny Marantz SR 5008 będzie lepszym wyborem, a kosztuje w tym momencie prawie tyle samo. Jeżeli kolumnom nic nie dolega i jesteś z nich zadowolony to je zostaw, kiedyś może warto je zmienić ale na coś porządnego za pare tysięcy, za 1000zł to są produkty kolumnopodobne z tekturowymi obudowami, odpadającymi terminalami i zaciekami z "Wikolu" ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.