Skocz do zawartości
IGNORED

nie działa pilot denon avr 1706

targetm

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Pewnego razu po dluższym nieużywaniu kina domowego naszła mnie ochota na dobrą muzykę. I tu pojawił się problem bo nie ma reakcji na pilot mimo że miga na nim czerwona dioda. Profilaktycznie wymieniłem baterie i dalej to samo. Z czym może być problem

https://www.audiostereo.pl/topic/114283-nie-dzia%C5%82a-pilot-denon-avr-1706/

Ten pilot o ile pamietam jest programowalny więc go też zresetuj

w instrukcji nie widzę żadnych kodów do programowania pilota, jedynie jak sie obsługuje pilot i co gdzie jest umieszczone. Jak się resetuje pilot i amplituner?

Właśnie dostałem odpowiedź z serwisu że może być problem z sensorem w amplitunerze ale jak chcę mogą najpierw zrobić oględziny za 150 zł...lekka przesada

Zresetuj amplituner, i wtedy sprawdź, mogłeś coś namieszać w ustawieniach

przez 3 miesiące go nie włączałem bo nawet nie miałem kiedy. Od stanie chyba się nie poprzestawiał?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Strona 32...

Strona 37

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Strona 32...

Strona 37

kurcze dziękuje Krzaku666, będę wieczorkiem próbować. Jednak jeśli chodzi o kodowanie pilota do amplitunera (AVR) skrótu takiego nie ma.

Ukryta Zawartość

Próbowałem wszystko przełączać i nic nie dawało a z tego co pamiętam sterowanie głośnością działało niezależnie od tego co było ustawione. Właśnie te kody oglądałem ale do amplitunerów działu na niej nie widzę

A pilot wysyła komendy ? Zobacz np. kamerą w telefonie czy bedzie mrugało światełko :)

Myślę że rozkręcisz i zaraz skręcisz z powrotem, pewnie coś jest zepsute, oddaj lepiej do jakiegoś lokalnego serwisu :)

Kolega ostatnio przegrzał Denona AVR1508 tak że uwalił się chyba czujnik temperatury włączający zabezpieczenie i za 120zł na drugi dzień mi pan naprawił ;)

A pilot wysyła komendy ? Zobacz np. kamerą w telefonie czy bedzie mrugało światełko :)

Myślę że rozkręcisz i zaraz skręcisz z powrotem, pewnie coś jest zepsute, oddaj lepiej do jakiegoś lokalnego serwisu :)

Kolega ostatnio przegrzał Denona AVR1508 tak że uwalił się chyba czujnik temperatury włączający zabezpieczenie i za 120zł na drugi dzień mi pan naprawił ;)

długo nie chodziło a było podpięte do gniazdka...więc kto wie co mogło się zepsuć, Pilot na dvd działa więc to na pewno z nim nie jest problem. Mówisz o specjaliście jakimś elektryku rozumiem niż wysyłać to do serwisu który jest drogi. Hmm w piątek lub sobotę to rozkręce i zobaczę a potem się podziele co zrobiłem.

PS

Myślałem aby zaprogramować pilot z TV ale mam problem odnośnie ustawieniem go z LG bo w instrukcji nie ma takiej marki (mimo że jest samsung). Czy da się go zaprogramować z LG?

POkaż fote jak masz ustawiony ten pilot ? ;)

Z jakimś LG to nie sądze żeby sie dało.

Zadzwoń/napisz do ->

Ukryta Zawartość

Może to jakaś przypadłość tego modelu.

Ale sprawdź jeszcze raz tego pilota ;)

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.