Skocz do zawartości
IGNORED

MOŻECIE COŚ POWIEDZIEĆ O RX-V2400

siemina

Rekomendowane odpowiedzi

Dobry amp. Ale w tej cenie lepiej jest wziąć Denona 3805.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

: odpisywałem co prawda na wpis Elberoth'a ale ... napisz, proszę napisz GDZIE można kupic Denona AVR3805 za 3500 PLN ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

siemina: ależ ja się nie denerwuję (jeszcze) - bo nie mam (jeszcze) Denona ;(( - od pół roku sie przymierzam i wciąż coś mi przeszkadza ... ;-) ale jak by był za 3500 to bym juz nie czekał ;-)))

No chyba, ze w końcu coś się dowiem na temat AVR4805 który ponoć ma wyjść w najbliższym czasie (2 miesiące , pół roku ?) bo jak dotychczas to nic o nim nie wiem - a jak by nie kosztował wiele wiecej a miał "przelotkę DVI/HDMI i lepszą (jeszcze lepszą! ) jakośc dźwięku to może warto by poczekac ...

Vonda -> Ja proponuję Ci poczekać na model 9085, bo on będzie jeszcze lepszy i niewiele droższy i wogóle będzie lepiej :-)

Czekać na nowszy, lepszy, zdrowszy, oszczędniejszy, ekologiczniejszy, mniejsz, większy itp. model można do usranej śmierci tylko po co? Kup teraz coś co Ci się podoba i przez najbliższy rok nie oglądaj ofert rynkowych - będziesz zdrowszy, pikawa odpocznie, po co się denerwować, że znowu wyszło coś nowszego i lepszego. Tak jest skonstruowany rynek ciągle musi pojawiać się coś nowego bo inaczej nie miałbyś po co pracować a inni nie mieli by dla kogo pracować.

siemina -> o stereo napiszę jak dojdzie do mnie wygrany na allegro cdx550 (bo inaczej fani analoga mnie zlinczują), jeżeli chodzi o kino to jestem bardziej niż zadowolony, połączenie toslinkiem sprawdza się w 100%. Oglądałem Gwiezdne Wojny z włączonym postprocessingiem THX (dlatego kupiłem Yamahę) i jest po prostu super. DTS w Szeregowcu Ryanie, Piątym Elemencie, Nieśmiertelnym, Władcy Pierścieni po prostu wgniata w fotel. 2400 to doskonały wybór (niemniej przy mniejszych głośnikach lub pokoju może wystarczyć 1400, który różni się tylko mniejszą mocą i brakiem złącza RS-232, jeśli dobrze pamiętam). System YAPO (czy jakoś tak), też działa bez zarzutu, polecam dobre słuchawki do ochrony uszu podczas strojenia bo te dźwięki zostały chyba przystosowane do tresury delfinów :-) . Jeżeli masz laptopa lub komputer w pobliżu to polecam 2400 właśnie ze wzlgędu na rs-232 i możliwość sterowania wszystkimi parametrami z kompa (mam oryginalną aplikację yamahy), w trybie online jest to o 1000 razy wygodniejsze od najmądrzejszego pilota i nie wiem jakiego GUI na TV. Dostęp do wszystkich opcji i sterowanie myszką to jest to.

Odnośnie analoga, dlaczego wszystkich tak podnieca połączenie analogowe z ampli/CD, przecież CD to zapis cyfrowy więc analogizowanie go to co najmniej głupota, no chyba, żeby udowodnić sens istnienia wzmacniaczy stereo :-)

Późno jest idę spać bo znowu napiszę coś przez co kilku fanatyków nie będzie mogło spać przez tydzień.

A tak w ogóle to i tak moje nowe(stare) CD podepnę coaxem do ampli. HA!!!

Dlatego, że ma wyjście coax, to po pierwsze, po drugie było mnie stać tylko na używane CD, a mój DVD zaczyna mieć powoli problemy z czytaniem płyt. Ma już trochę lat więc chcę go oszczędzić tylko do filmów, a po drugie jest jeszcze coś takiego jak snobizm posiadania :-)

A tak na prawdę moje roczne dziecko zaczyna uczyć się obsługi sprzętu audio-wideo i nic na to nie poradzę, więc wolę żeby się uczyła na używanym cd, bo jak tam wciśnie banana, kanapkę i kawałek jabłka to koszt wymiany będzie o wiele mniejszy niż jakby zrobiła w DVD.

podłącz analogiem i potem caxialem i sam sprawdz dlaczego sie podłacza analogiem a nie cyfra.Ja podpowiem ze dlatego ze cyfra jest mniej naturalna i sztuczna,a analog bardziej naturalny i przyjemniejszy,tak jest przynajmniej u mnie.

macpiciu : Oglnie się z toba zgadzam - ale :

1. ponieważ moje mozliwości finansowe powodują, ze nie będę zmienial tego ampli przez długie lata ...

2. ponieważ mój zestaw kolumn jest bardzo wymagający jeśli chodzi o wzmacniacz ...

3. ponieważ w obecnych propozycjach Denona, Yamahy, Harmana, Nada itp, itd nie ma modelu któryby mnie w pełni zadawalał - i jednocześnie by mnie było na niego stać ...

- zanim zakupię 3805 (który najbardziej zbliża się do mojego ideału) chciałem dowiedziec się cokolwiek na temat 4805 który ma się pojawić - a o którym nie wiem nic ... - mozliwe że jedna informacja (cena) wystarczy żebym sobie dał spokój ... ;-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.