Skocz do zawartości
IGNORED

B&W 686s2 czy B&W 685s2 do Onkyo A-9050

lis2

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

planuję kupić proste stereo do mojego małego salony (20m2), które będzie w miarę uniwersalne i przyjemne przy stosunkowo niskiej kwocie. Słucham całego przekroju muzyki od klasycznej po ostre rockowe brzmienia. Muzyki słucham dosyć cicho, sąsiedzi najprawdopodobniej nie słyszą mojego grania.

Jeżeli chodzi o wzmacniasz to wybrałem Onkyo A-9050 ze względu na wbudowany przetwornik cyfrowo analogowy a na tym mi zależało aby móc podłączyć moje cyfrowe urządzenia.

W gazecie audio (7-8/2014) przeczytałem bardzo pozytywną recenzję nowej serii 600 B&W. Zdecydowałem się na głośniki podstawkowe w celu oszczędności miejsca i mobilności

Stoję w tym momencie przed wyborem pomiędzy 686s2 a 685s2. Jedyną różnicę jaką widzę to sprawność i pasmo przenoszenia

686 - 95 dB, 62Hz - 22kHz

685 - 97 dB, 52Hz - 22kHz

Czyli 685 zagrają głośniej, ale nie ma to dla mnie aż takiego znaczenia. Niestety pochodzę z mniejszej miejscowości i nie mam możliwości posłuchania.

Mógłbym prosić o poradę, które głośniki by Państwo wybrali ?

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/114437-bw-686s2-czy-bw-685s2-do-onkyo-a-9050/

Onkyo i głośniki od B&W hmmmmmmm skąd taki pomysł. Moim zdaniem to nie jest dobry plan. Charakter brzmienia tych produktów zsumowany może niemiło zaskoczyć albo zamęczyć. Chyba że Ci sie podoba to nie ma o czym gadać.

marzę o wielu płytach których nie mam, a które mi się marzą i o czasie na ich słuchanie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.