Skocz do zawartości
IGNORED

Test wzmacniaczy w ostatnim HFiM

krzys_mak

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

Wtrącę się na chwilę. andrea: mój felietonik, muszę przyznać, nie był tym razem dla forumowców. Raczej odwrotnie - zebrałem to, cośmy tu uradzili, i puściłem w świat, niech każdy Polak i każda Polka itd... Tak że nie przejmuj się, następny będzie bardziej w naszym guście :-)

Niech ma. Ja też kupiłem i nie jest to do śmiechu tylko słuchania, nawiasem mówiąc OK. Ale fajny termin ukułeś piano-faza. Człon -faza zasadniczo dobrze określa dużo sporów lub bzików na tym forum. Lampa-faza, tranzystor-faza, mam500złnasprzęt-faza itp.

• Redaktorzy

aTom: na litość Boską, zgłoś się do Rychlika i rób mu recenzje tej całej alternatywy, zamiast narzekać bezproduktywnie. Każda pomoc jest mile widziana, a czytelnicy będą radzi.

• Redaktorzy

Braki? Niekoniecznie. Ale jak ktoś jest dobry, to czemu nie ma pisać? A do pisania o tym, co lubi aTomek, na razie nie ma wielu z kwalifikacjami i chęciami. Stąd sądzę, że ma szanse się przyłaczyć do chciwych pismaków.

Ukaże się w HFM, sądzę że w październiku. W każdym razie leży kompletne w redakcji.

jesli mozna tak z ciekawosci podpytac, podpinales A. do jakichs innych kolumn niz proac?

ja z tym wzmakiem latalem w rozne miejsca, podpinalem pod rozniaste kolumny, ale wlasnie z proacem zagralo to jakos tak... beznamietnie. avance signature, usher cp-6xxx, kef, b&w rozne itd itp bylo swietnie. natomiast do proaca jakos ten wzmak nie pasuje (kable silteh wysokie, lub audioquesty srednie, tak czy siak sredniawo bylo).

takze ta uniwersalnosc danego klocka ma zawsze swoje granice lol

na dali nie mialem szczescia (lub nieszczescia) sprawdzac.

w kazdym razie na proac 2.5 (co jest oczywistym mezaliansem tak czy siak) w porownaniu z takim primare 30 to byl zawod. humor sie poprawil przy innych kolumnach, ale naiwnoscia bylo sadzenie, ze to zagra zawsze i wszedzie. coz - ciagle jestem poczatkujacy w te klocki.

moze nie tak wybredny jak baltlab (gdzie dobor reszty toru jest niezwykle istotny), to jednak potrafi wydziwiac.

nawiazujac jeszcze do red. Kłosa - to dostregam pewne zauroczenie baltlabem. sam bardzo lubie ten wzmak, z roznych wzgledow, jednak az takie zauroczenie wydaje mi sie troszke... no coz, to zauroczenie :)

• Redaktorzy

No wiesz, jak się już nabyło na własność to raczej nie dlatego, że się go uważa za taki sobie. A jeszcze rozmaite apgrejdy, XLR-y, jakieś nowe druciska w środku... Jest zabawa.

fakt, zabawa jest. cos nowego w drodze tez jest , ale ciii.... :) zreszta nie tylko od baltlaba :)

jednak zawodowy red. audio winien zachowywac nieco zimnej krwi i zdrowego rozsadku. przypadkowy czytelnik moze dostrzegac nachalna reklame, zamiast szczerego zauroczenia. a po co szkodzic byc moze niechcaco przeginajac?

jeszcze odnosnie kupowania: jedynei ktos z nieograniczona kasa moze uwazac, ze nabyl 8y cud swiata. w rejonach umiarkowanych cen, owszem, bywa wybitnie, ale jednak pozostanmy realistami.

sam niedlugo przesiadam sie chyba o kilka klas wyzej (skok na gleboka wode jak sadze...), ale pomimo tego, ze mi sie klocek podoba (i to bardzo, pokonal niejeden zacny sprzet), to potrafie w miare spokojnie odpowiednio go umiejscowic wzgledem pozostalych znanych urzadzen.

Wrześniowy numer HFiM, pomimo dobrych, czy niedobrych zestawień klocków do testów, jak i opinii na ten temat powoli zaczyna być pismem, po które można sięgnąć jeśli nie po twórczą opinię, to chociaż dla relaksu i spojrzenia na temat z pozycji recenzenta. Poza tym, prawie całe wydanie traktuje o porównaniach różnych nowszych i starszych wzmaków -tranzystor, hybryda, lampa + wątek DIY cedeków co pachnie mi odniesieniem do lukarowego forum.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.