Skocz do zawartości
IGNORED

wzmacniacz, amplituner do Elac 147

konradek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie. Stałem się szczęśliwym posiadaczem kolumn Elac 147. Grają z wzmacniaczem pioneer 605 i odtwarzaczem cd i tunerem. Z tonów niskich i średnicy jestem bardzo zadowolony, przestrzeń cudowna.

Zastrzeżenia mam do góry pasma, słuchałem na wzmacniaczu Denon 720 niskie tony podobne do pionka, ale w denonie lepsza góra i sporo detali, dźwięczne, w pionerze są przyklepane, niby dobrze że nie męczą, ale chciałbym więcej.

Najprościej oczywiście byłoby kupić denona 720, jednak chciałem zapytać jak ma się on np. do brzmienia yamaha rs 500, lub najlepiej wersji amplitunera sieciowego RN500( ma dobre oceny), widziałem też denon dra500(amplituner), może marantz 5003, sam nie wiem .

Chodzi mi o jakąś alternatywę dla denona 720, nasycony w dole i z dźwięczną górą .

Jeśli coś zbyt banalnie, to sorry. Myślę że moc w granicach 2x60W jest ok dla tych kolumn i pokoju 18m.Czincze to qedy, głośnikowe sommer orbit.

https://www.audiostereo.pl/topic/114999-wzmacniacz-amplituner-do-elac-147/

Witaj,

z Twojego opisu wynika, że dobrym rozwiązaniem będzie podany przez Cienie Denon PMA-720AE, Yamaha R-N500 zagra bardziej skrajami pasma, efektownie, tak więc jeśli szukasz takiego brzmienia, to konfiguracja dla Ciebie. Kolejną alternatywą może być amplituner sieciowy Onkyo TX-8050, trochę spokojniejszy, łagodniejszy od R-N500, ale za to dokładniejszy i przede wszystkim bardziej analityczny, szczegółowy. To może być bardzo ciekawe połączenie z Twoimi kolumnami.

Z klasycznych wzmacniaczy proponuję posłuchać jeden z modeli francuskich wzmacniaczy BC Acoustique, to bardzo dobre i świetnie wycenione urządzenia. Jeśli budżet pozwoli, idealnym rozwiązaniem byłby wzmacniacz NAD C326 BEE.

Jeśli masz taką możliwość, zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania poszczególnych rozwiązań. W przypadku pytań służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.