Skocz do zawartości
IGNORED

Pionek ,czy ktos zna albo wie o nim?

misiowiec

Rekomendowane odpowiedzi

Pioneer A-676 mam okazje kupienia tego sprzetu za 590zl w sumie mi odpowiada ,tylko pytanie o parametry ,mial ktos kiedys to urzadzenie i czy chcialby mnie przed czyms przestrzec ? Nie wierze w parametry kotre podaje sprzedawca, a na google nie moglem znalezc odnosnie tego modelu moze ktos posiada instruckje albo taki model i moze mi cos powiedziec ,bylbym wdzieczny bardzo ?? konkretnie jaka moc w dla 8 om bo funkcje i wyjscia znam ,zoabczylem na zdjeciu ...

https://www.audiostereo.pl/topic/11505-pionek-czy-ktos-zna-albo-wie-o-nim/

A coś się tak uczepił tych parametrów, co trochę o nie pytasz. Czy te cyferki coś Ci mówią o brzmieniu? Jak nie wierzysz w to co podaje sprzedawca to się umów na odsłuch i sprawa załatwiona. Wzmacniacz nie zagra inaczej kiedy poznasz jego pasmo przenoszenia czy zniekształcenia nieliniowe, lub, co gorsza, intermodulacyjne.

To jest solidny kloc zbudowany jak czołg z zasilaniem jak spawarka, ma dużą moc (ile? nie pamiętam, ale to się czuje w tym jak brzmi) i ogromną wydajność prądową, ale jest dość stary, z początku lat '90, więc sporo pewnie przeżył i trzeba sprawdzić czy nie był na przykład niefachowo naprawiany. Nie ma też możliwości sterowania pilotem.

mniejsza o parametry , musze poprostu znac jego prawdziwa moc RMS na 8 om ,jest dozyc funkcjonalny z tego co wiem i podoba mi sie :) dlatego spytalem tutaj moze ktos go ma i mi powie .albo podesle linka lub instrukcje ,byloby to bardzo pomocne ,nie wnikajcie poco mi to

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.