Skocz do zawartości
IGNORED

Pioneer SA-7800 większe kondensatory

Kendeil

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,obecnie remontuje SA-7800 którego 20 minut temu ożywiłem.Mam pytanie,czy ktoś uskuteczniał wstawienie elektrolitów o dużo wyższej pojemności w tym modelu?

Oryginalnie są 6000uf Elna,natomiast mają już kilkanaście lat i zastanawiam się nad wrzuceniem 15000uf Kendeil,jak bardzo będzie słychać zmianę i czy zasilacz nadąży z doładowywaniem?

Mam akurat na stanie kilka nowych kendeil'i 15000uf

Wzmak gra na Keff iq3 także nie są to szczególnie wymagające kolumny.

Proszę o szybką odpowiedź i pozdrawiam.

On ma trafo , które wsysa 650W, Jeśli jego sprawność to tylko 70 % to daje on 450W. Znamionowo ciągnie coś koło 60W na kanał więc to co jest czyli 6000 uF powinno mu wystarczać i na pewno nie będzie miał też problemu z ładowaniem większych kondów. Z tego co mi wiadomo to producenci dają duże pojemności kondziorków, kiedy trafo nie wyrabia prądowo (np. 240W gdy znamionowo chwalą się 2x100W )

Jeśli się mylę to chętnie wysłucham kogoś mądrzejszego, bo jestem przed podobną decyzją.

Dziękuję za odpowiedź,niestety okazało się że kondki mają 40v na przebicie,także lipa.Natomiast posiadam kilkanaście sztuk 4700uf na 63v też kendeil'a,także wrzucę 4pary po 2 szt w szeregu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.