Skocz do zawartości
IGNORED

Denon AVR-X3000 - Brak monitora

dude8q

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Słucham muzyki przez laptopa który jest podłączony z amplitunerem przez HDMI, następnie amplituner jest podłączony do monitora.

Obecnie monitora nie mam. I czy mam możliwość słuchania muzyki na Denon AVR-X3000 bez monitora?

Chcę obraz mieć na laptopie, a sygnał dźwiękowy chcę wysyłać do amplitunera przez HDMI.

Czy jest to możliwe? Jeśli tak możecie mnie nakierować jak to zrobić, jak to ustawić?

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/115605-denon-avr-x3000-brak-monitora/

W ustawieniach obrazu klonowanie itp trzeba się pobawić, ale raczej na pewno będzie działać bo ja mam kompa i pod monitor i pod amplituner. A w programie od muzyki wyjście cyfrowe hdmi lub domyślne i powinno być ok

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalk

Ogólnie sprawy mają się tak.

Laptop HDMI ---> Amplituner HDMI---> Monitor

Wszystko w takiej kombinacji działało ok.

Laptop HDMI---> Amplituner

Brak muzyki. Spróbuje klonowania ekranu jak poleciłeś, ale wątpię by to zadziało, bo laptop nie widział Denon'a.

Może jeszcze jakieś rady, popróbuje wszystkiego i odezwę się, może ta informacja się przyda komuś innemu.

Nie wiem może denon jakiś dziwny jest albo nie umiesz ustawić w systemie, chociaż ja się z tym bujalem jak miałem integre intela jak zmieniłem na ati 7770 żadnych problemów z przełączaniem nie mam a foobar pokazuje całą listę dostępnych wyjść audio

Laptop powinien widzieć na wyjściu "X3000" jako monitor.

Laptopy nie są też do takich zastosowań stworzone, czasem niektórych rzeczy się nie da ustawić bo nie ;>

Na pewno przeinstaluj/zaktualizuj wszystkie najnowsze sterowniki.

Ostatecznie można pomyśleć o jakimś zewnętrznym interfejsie audio na USB ;>

Z resztą amplituner to i tak jak z wyjścia sluchawkowego podlaczysz to pewnie tragedii nie będzie, a tak to możesz faktycznie pomyśleć o jakimś nie drogim urządzeniu usb

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.