Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny Stereo + karta muzyczna do 1000 zł.

Banito

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Przymierzam się do zakupu głośników i karty dźwiękowej lecz mam problem jak mam dobrać oba podzespoły. Sprzętu będę w głównej mierze używać do słuchania muzyki typu : thrash metal , metal, rock , dubstep , drum and bass, okazjonalnie muzyka filmowa ,na 2 gim miejscu stawiam sobie audio w grach i w filmach . .Mój pokój ma powierzchnie 19 metrów kwadratowych Pc jest podłączony pod Tv , odległość od głośników będzie wynosić 1,5 do 2 m .

Jeżeli chodzi o nowe głośniki Pc zastanawiam się nad Microlab (od 6c do 9c ) i na Edifier 2.0 R2730DB lub 2600 .

Kolejny problem mam z kartą jaka ona powinna być aby nie okazała się wąskim gardłem dla głośników (myślałem nad Asus Xonar DX/XD vs Audiotrack HD2 ) zintegrowana karta w moim pc to Realtek ALC-892.

Biorę od uwagę jeszcze sprzęt używany np kolumny pasywne + wzmacniacz .

W przyszłości chwiałbym rozumować zestaw o dwie dodatkowe kolumny .

Pozdrawiam Banito.

Ja jako były właściciel i użytkownik przez 2y Edków 2600 mogę śmiało polecić... ale widzę nowszy model dostał głośniczek wysokich tonów IMO największą bolączkę R2600.

Używany sprzęt audio to też dobra opcja, ale kwestia trafienia w odpowiednie modele nie jest taka łatwa jak często się wydaje:>

Ja jako były właściciel i użytkownik przez 2y Edków 2600 mogę śmiało polecić... ale widzę nowszy model dostał głośniczek wysokich tonów IMO największą bolączkę R2600.

Używany sprzęt audio to też dobra opcja, ale kwestia trafienia w odpowiednie modele nie jest taka łatwa jak często się wydaje:>

Co jest takiego złego w tym głośniku tonów wysokich ??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.