Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki

sosnix12

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie, chce sobie kupić słuchawki żeby czasem w nocy móc muzyki posłuchać,ogólnie chodzi żeby nie obudzić nikogo słuchaniem na kolumnach, ale nie w tym rzecz zastanawiam się gdzie podłączyć moje słuchawki,moja obecna konfiguracja wygląda tak że do komputera pc mam podłączonego DAC nostromo 5 a do dac podłączony jest wzmacniacz SONY TA-F570ES, czy po podłączeniu słuchawek do gniazda 6.3mm wzmacniacza stereo,gniazdo wzmacniacza będzie generowało taką samo jakość dźwięku jak bym miał dac nostromo 5H ( wersja z gniazdem słuchawkowym) ?. pytanie jest z ciekawości,nie będę sprzedawał obecnej wersji dac żeby kupić wersje z gniazdem dlatego że słuchawki które sobie upatrzyłem są w cenie 89zł i nigdy nie zamierzam wydać więcej jak 150 zł na słuchawki z których bym tylko czasami będę korzystać. model słuchawek: Superlux HD681B

https://www.audiostereo.pl/topic/115899-s%C5%82uchawki/

czy po podłączeniu słuchawek do gniazda 6.3mm wzmacniacza stereo,gniazdo wzmacniacza będzie generowało taką samo jakość dźwięku jak bym miał dac nostromo 5H ( wersja z gniazdem słuchawkowym) ?. pytanie jest z ciekawości,nie będę sprzedawał obecnej wersji dac żeby kupić wersje z gniazdem

No właśnie — zwracałem już uwagę, że wystarczy, by człowiek miał ze dwa (aż takie znowu fikuśne???) wymagania, by od razu popadał w najdroższy model Nostromo (5H), który wiadomo — cenowo już tak nie wymiata. Z tego co pamiętam mocno selekcjonujące były takie „ekstrawagancje”, jak np.:

● wejście USB;

● wyjście słuchawkowe z przodu;

● regulacja głośności;

● zewnętrzny zasilacz.

Jednocześnie nie przekonuje mnie argument producenta, który brzmiał mniej więcej: — „Po co przepłacać za sprowadzanie sprzętu z zagranicy?”, bo ekonomicznie nie ma on większego sensu — części i tak są sprowadzane, a chińska robocizna i masowa produkcja wyraźnie tańsze niż unijne.

Jak zawsze kibicuję naszym i zawsze wezmę nasz, gdy tylko będzie remis, ale nigdy nie kupię produktu „tak samo dobrego, ale droższego”, albo „tak samo drogiego, ale gorszego”.

Nb.: Wszedłem na stronę Nostromo i teraz za każdym razem, gdy tylko próbuję przewinąć stronę suwakiem po prawej, stronę zasłania mi bezsensowny applet Fejzbuka i zamula, praktycznie uniemożliwia dalsze czytanie — ani przewinąć się nie daje, bo chodziło mi o sam dół strony — ja jak zwykle „bardzo dziękuję” za takie tandetne wodotryski, odpadam…

https://www.audiostereo.pl/topic/115899-s%C5%82uchawki/#findComment-3289808

druga sprawa, będę potrzebował 5m +/- przewodu w tych słuchawkach, czy warto od razu kupić 5m przewodu i przylutować go,czy może w tym modelu słuchawek przedłużacz 2,5m nie zrobi różnicy na jakości dźwięku że względu na klasę słuchawek ?

https://www.audiostereo.pl/topic/115899-s%C5%82uchawki/#findComment-3289920

mała zmiana prawdopodobnie wybiorę inny model słuchawek : Superlux HD 668B trochę inna konstrukcja pomijając już stronę techniczną, to ten model ma z obudowy wypuszczony przewód który jest długości 7cm +/- do którego podłącza się przedłużacz, i teraz nasuwa się pytanie czy kupić przewód sprzedawany na metry,dokupić końcówki jedną mini jack 3,5mm żeńską i drugą końcówkę 6,3mm wtykaną do wzmacniacza sony czy może odlutować ten krótki odcinek 7cm i przylutować pasującą długość przewodu ?

https://www.audiostereo.pl/topic/115899-s%C5%82uchawki/#findComment-3290166

druga sprawa, będę potrzebował 5m +/- przewodu w tych słuchawkach, czy warto od razu kupić 5m przewodu i przylutować go,czy może w tym modelu słuchawek przedłużacz 2,5m

Takie kilometrowe przewody zawsze oznaczają pogorszenie jakości i podatność na zakłócenia polem e-m, np. piekarnik elektryczny itp., o których możesz nawet jeszcze nie wiedzieć.

Polecam porządny przedłużacz (do kupienia lub zrobienia) zamiast zabaw w lutowanie oryginału, bo potem nawet nie będzie jak sprawdzić, czy to długość kabla nie pogarsza jakości.

Sam kiedyś zrobiłem przedłużacz na kilka metrów — przewody były ekranowane i nigdy nie miałem w związku z nim żadnych problemów.

https://www.audiostereo.pl/topic/115899-s%C5%82uchawki/#findComment-3290251

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.