Skocz do zawartości
IGNORED

Stereo do małego pokoju

dejf

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Poszukuję wzmacniacza i głośników podstawkowych do mojego małego pokoju odsłuchowego (4m x 3m) raczej do cichego słuchania . Muzyka jakiej słucham to głównie wszelako pojęty jazz . Odtwarzacz to Denon dcd 1015 po gruntownym tuningu . Kwota jaką chce przeznaczyć to około 2000 zł . Lubię czyste i naturalne granie bez zbędnych podkolorowań w miarę możliwości w tej cenie oczywiście :) We wzmacniaczu chciałbym mieć tylko i wyłącznie jedną gałkę Volume :) bez zbędnych EQ , loudness itp Polecicie coś ?

https://www.audiostereo.pl/topic/115903-stereo-do-ma%C5%82ego-pokoju/

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

nie dlatego że akurat jest i cena to max jaką możesz dać..

tylko dlatego że jest do użytkowania z głową (a w pierwszej chwili zrobiłeś na mnie takie wrażenie) , przeźroczysty bardzo dobry wzmacniacz do jazzu

jakby go nie było teraz w ogłoszeniach to bym go polecił..

a że akurat jest to polecam x2! ..dość długo nie może znaleźć nabywcy więc może jeszcze cena do negocj.

a jeśli masz objekcje to znaczy że wcale nie chcesz dobrego neutralnego wzmaka do jazzu tylko babola ale za to którego będą chwalić na forum ;-)

Ukryta Zawartość

o man!

ale akurat w tym momencie to nic prostszego ;-)

do małego pokoju idealnie uzupełniające się i elektrycznie nie zarzynające się nawzajem ..w ogóle super do słuchania muzyki i zapomnienia o zmianach na jakiś czas >>

Ukryta Zawartość

ewentualnie,

Ukryta Zawartość

+

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) cena spokojnie do negocj. są wart ok 1100-1200

to będzie bardzo bardzo fajny zestaw

..z wzmaków które jeszcze mógłbym polecić w tak nie dużej kwocie to coś co kilka miesięcy temu gość przez dłuuugi czas nie mógł sprzedać (boże - ludzie zawsze szukają gniotów a dobre rzeczy stoją) : CYRUS 6vs (vs2)

facet miał komplet z cd-ekiem , schodził z ceny aż bez licytacji można było kupić za 990 za element , a był pierwszym właścicielem i klocki były w idealnym stanie.

z resztą dużo jest dobrego sprzętu , chwilami bardzo dużo

przemyśl to ;-)

..a ! podstawkowe potrzebują tyle samo miejsca (podstawki) a o dźwięk się nie martw - zmieści się i będzie ok. kolumny możesz przysunąć do ścian (oczywiście zrób co możesz by stały jak najbardziej wysunięte - odwdzięczą się ładną stereofonią) ale nie martw się swoim metrażem.

jeśli mają być monitory bo będą stały na meblach/parapetach to nie kupuj żadnej z tych rzeczy które poleciłem bo szkoda tych urządzeń (mam nadzieję że się mylę)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

to jest też bardzo fajna sprawa >

Ukryta Zawartość

do pokoju ok 16-17 i czasem do głośniejszego słuchania też da rade a jeśli tak jak w Twoim przypadku, do małego pokoju, do jazzu i w dodatku spokojnego słuchania.. bardzo OK

..dźwięk... będziesz zaskoczony jak dobry z tak nie pozornej skrzyneczki (dla większości brzydkiej i "badziewnej" ale czego się spodziewać po typach co lubią japońców: +15cm wys ; alu płyty , połysk pokrętła i mierzą dźwięk wagą )

BAAARDZO ważne jest zasilanie we wzmaku >> co przekłada się na wagę ale nie w przypadku LINN'a bo to "know how" a nie byle jak , byle dużo i tak kupią bo ciężkie i efektowne..

do Linn'a >>

Ukryta Zawartość

bo z Castle może być.. ..nie, nie będzie ale taka alternatywa (gdybyś bał się o spadek szczegółowości)

te z kolei>>

Ukryta Zawartość

był moment że były po 3-4 pary na sprzedaż - cena wahała się +/-700 ..więc teraz gość przesadził.. ale można zadzwonić i pogadać

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dzięki za rzetelną odpowiedź .Faktycznie wzmacniacze które podałeś to w zasadzie to czego oczekuję od wzmacniacza w zakresie na pewno funkcji jakie powinien spełniać(gałka volume) . Jeżeli jest w miarę neutralny co do źródła to jeszcze lepiej dla mnie . Głośniki nie będą stały ani na parapetach ani na tzw ''meblościance" :) .Wykłóciłem się o jeden pokój w moim mieszkaniu i przerobiłem go na pokój tzw pokój odsłuchowy . Modernizacja polegała na wywaleniu wszystkiego zbędnego :) , został bardzo wygodny fotel , mała kanapa, regał z płytami i niski stolik na wzmacniacz i cd . Głośniki będą stały na standach które też kupię . O głośnikach AE przypomniałem sobie , mój znajomy chwalił się że posiada takie , nic tylko wsiąść w samochód i podjechać ...na odsłuchy . O wzmacniaczach poczytam dziś szczególnie o tych z wiadomości priv .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.