Skocz do zawartości
IGNORED

ca650Cvmaranzcd6005

Tomek Koko

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam obecnie CA650C ale chciałbym poprawić przestrzeń i dynamikę systemu. Mam okazje kupić w dobrej cenie maranza 6005. Może mi ktoś doradzić czy to dobry krok? Niby ten model Maranza jest tańszy ale myśle że to wcale nie znaczy że musi być gorszy. Może ma ktoś możliwość porównania tych 2 cd? pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/115923-ca650cvmaranzcd6005/

Zamiana Twojego modelu odtwarzacza na CD6005 nie polepszy jakości brzmienia, raczej ją zmieni. Nie wiem, czy to ma sens.

Opisz proszę pełną konfigurację Twojego systemu oraz szczegółowo Twoje uwagi, preferencje w kwesti brzmienia.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Witam i dziękuję za szybką odpowiedź. Mam Cd jak pisałem czyli CA 650, dac hegel hd11, wzmacniacz feliks audio arioso czyli na lampach 2a3 (psvane+ sylvanie 6sn7)Kolumny to tannoy stirling prestige. Generalnie system gra super ale myślę że 91db kolumn to ciut za mało dla 3,5 WAT lamp. Uważam że brakuje ciut dynamiki, góry i chciałbym jeszcze dodać przestrzeni Dlatego dokupiłem wzmaka hegla i jest super ale wiadomo po jakimś czasie człowiek myśli co by tu ulepszyć. I tak myśle że teraz najsłabszym ogniwem jest CD.

Jeśli korzystasz z przetwornika Hegel, podpiętego pod odtwarzacz CD, wtedy zamiana odtwarzacza nie ma kompletnie sensu. Brzmienie źrodła jest uzależnione w 90% od przetwornika.

To jest bardziej złożony temat, podaj mi na priv swój nr telefonu, porozmawiamy.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Ściągnąłem parę plików flac w lepszej jakości i po prostu bajka i tak myślę że dobrym rozwiązaniem byłby cd który odtwarza pliki flac bo teraz musiałem je przerobic do cda a mimo to i tak zagrało lepiej niż cd. Wiesz może który cd odtwarza flac-i? pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.