Skocz do zawartości
IGNORED

odtwarzacz HD (koniecznie ISO), może Egreat R6S czy coś innego?

Hardi

Rekomendowane odpowiedzi

po wgraniu nowej wersji softu nie mam już żadnych problemów i znowu jestem bardzo zadowolony, oby tak dalej :-) zaletą tego sprzętu jest to, że czyta wszystkie możliwe formaty, jeszcze nie udało mi się spotkać formatu, którego nie byłby w stanie przeczytać, kolejną zaletą są wymiary (małe to i zgrabne), posiada wyjścia audio i wideo analogowe i cyfrowe, złącza USB, czytnik kart itd.

Witam,

skusilem sie na Mede8er 600X3D (wewnetrzny dysk nie jest mi potrzebny)

moje spostrzezenia:

* filmy w kontenerze AVI (dziala u mnie co 3ci albo i mniej, pewnie wina samych kodekow AV)

wiem ze AVI to zapomniany juz format ale mam jeszcze kilka starych filmow i nie usmiecha mi sie ich przekodowywac... moze zmiana kontenera na MKV wystarczy (ale watpie, bo kilka AVIkow dziala - pewnie te na XVIDzie...)

(..)

Napisy za to kaszanka - czy ktos ma na to lekarstwo?

(...)

* co do samego dzwieku powiem ze jest ok, ale w sprzetach typu oppo (pomijajac mozliwosc dekodowoania) dzwiek zaczyna sie od "ciszy" a z tego urzadzenia od "burkniecia" wszystkich kolumn... lipa, ale czego oczekiwac za takie pieniadze - jednak jak kogos to denerwuje (mnie denerwuje ale jakos to zniose) to radze przemyslec zakup...

mam starszą wersję i nie mam z tym problemu :-) czyta wszystko, napisy są ok i nie ma burknięcia kolumn :-D

może musisz poczekać na nowszą wersję softu, ja na starym oryginalnym sofcie miałem problemy z wieszaniem się, musiałem co jakiś czas wgrywać soft i na chwilę był spokój, ale ostatnio pojawiła się nowa wersja softu z poprawionymi błędami i teraz wszystko śmiga doskonale, nawet sam sprzęt załącza się o wiele szybciej :)

Witam (dzieki za chec pomocy)

ja tez kilka dni temu wgralem nowy soft (jeszcze wszytskiego nie testowalem)

co do napisow to problem byl tylko w RIPach 3D (to obraz 2D dla odtwarzacza i on puszcza napisy normalnie a potem TV czy projektor kaszani wszystko podczas przekladki na 3D) musze zmusic to urzadzonko do puszczania ripow 3D jako obraz 3D a nie 2D i pozniejsza konwersja przez TV/Proj.

Drugi problem to HDMI handshake. Jak Mede8er wykryje chociaz jeden odbiornik bez 3D podczas wlaczenia to kicha. Juz 3D nie odpali. Wiec najpierw w ampli musze ustawic zeby zalaczal tylko wyjscie HDMI1 (bo ma 2 wyjscia) na Projektor i jak wtedy wlacze Mede8er to jest ok - wykrywa tylko proja, czai 3D i spoko (nie wiem jak bedzie z napisami - zobacze) ale jak zapomne w ampli (przed wlaczeniem Mede8er) wylaczyc wyjscia HDMI2 (tam jest podlaczony HUB-HDMI a do niego jeden maly tv ktory nie ma 3d) to juz z Mede8er 3D nie uzyskam :( szkoda bo w moim blurayu tez tak to dziala ale moge 3D wymusic i wtedy obojetnie czy wykryty zostal jakis odbiornik bez 3D to 3D leci (na tych co nie obsluguja 3D nie ma wtedy nic)

SONY HW55, DENON PMA-2020AE + Cambridge Audio 751R, Monitor Audio: GX200, GX50, GXC150, Silver W12, Oppo BDP-95 (ISO), Mede8er 600X3D, DAC Nostromo 5 & wzm. Nostromo, Denon AH-D7200, BT: qudelix5k & 10kg kabli wszelakiej maści 🙂

Drugi problem to HDMI handshake. Jak Mede8er wykryje chociaz jeden odbiornik bez 3D podczas wlaczenia to kicha.

Raczej to nie problem Mede8er. Na poprzednim moim amplitunerze rzeczywiście tak było - musiałem wyłączać wyjście hdmi z odbiornikiem bez 3d by uzyskać obraz, ale po wymianie na Emotivę problem zniknął i wszystko działa jak należy.

a co to jest

Emotivę

?

by uzyskać obraz

ja mam obraz, tylko 2D (wszedzie)

SONY HW55, DENON PMA-2020AE + Cambridge Audio 751R, Monitor Audio: GX200, GX50, GXC150, Silver W12, Oppo BDP-95 (ISO), Mede8er 600X3D, DAC Nostromo 5 & wzm. Nostromo, Denon AH-D7200, BT: qudelix5k & 10kg kabli wszelakiej maści 🙂

a co to jest ?

Emotiva XMC-1

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

ja mam obraz, tylko 2D (wszedzie)

2D też miałem. Teraz mam 3D bez względu na to, co jest podłączone do drugiego wyjścia (mam tv 2d do podglądu menu jak słucham muzyki).

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ampli nie zmienię. Mój ma dopiero rok :)

Jeszcze go nie poznałem - może jest jakaś opcja... której ja jeszcze nie znam

• 7 miesięcy później...

po wgraniu nowej wersji softu nie mam już żadnych problemów i znowu jestem bardzo zadowolony, oby tak dalej :-)

minęło ponad pół roku i nadal jest ok, więc widocznie wina była po stronie starego softu... teraz mogę śmiało powiedzieć, że jestem bardzo zadowolony ze swojego Mede8er i polecam :)

• 2 tygodnie później...

a ja czesciowo zwracaj honor...

odkad uzwam serwera (siec) a nie dyskow na USB lagowanie filmow nie ma juz miejsca.

Wszystko gra i buczy - buczy doslownie :( bo podczas wlaczania filmow, i wznawiania po pauzie jest taki nieprzyjemny dzwiek.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.