Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie podstawki do NAD C326bee do 1800zł? przejście z podłogówek.

ravzico

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Moje stereo w tym momencie to NAD C326bee + Klipsch RF-52 II. Sytuacja jest taka, że zmieniłem miejsce zamieszkania i mam do dyspozycji pokój 15m2. Moja odległość od kolumn to 2,5m a odległość miedzy kolumnami ok. 2m. Myślę więc nad zmianą na kolumny podstawkowe. Słucham każdego rodzaju muzyki. Głównie jednak Pink Floyd. Lubię dużo szczegółów i mocny zróżnicowany bas.

Przeglądając forum, dobre opinie są na temat:

- Monitor Audio BX2

- Dali Zensor 3

- Dali Lektor 3

- Paradigm Mini Monitor v.7

- Klipsch RB-51 II

które z wyżej wymienionych zagrają wg was najlepiej do moich potrzeb, a może w tej cenie polecacie jeszcze coś innego?

Witaj,

posłuchaj koniecznie Paradigm Moni Monitor v.7, jeśli lubiłeś kolumny Klipsch, to taka konfiguracja powinna Ci się podobać. Na pewno warto brać pod uwagę Dali Zensor 3 oraz tańsze, ale bardzo dobre Indiana Line Tesi 260.

Przyjrzyj się moim propozycjom, w przypadku pytań służę pomocą. Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania poszczególnych propozycji.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

dziękuje za odpowiedź, najbardziej myśle nad Dali Zensor 3 albo Paradigm Mini Monitor v.7, które bardziej się sprawdzą, jakie są miedzy nimi różnice?

Dali to bardziej delikatne i ułożone brzmieniowo kolumny. Do spokojniejszych i średnio dynamicznych gatunków muzycznych. Paradigm to dynamika, mocny bas i zaakcentowane wysokie. Do rocka, metalu czy muzyki klubowej jak znalazł. Jeżeli pasowały Ci do tego co słuchasz Klipsch, to bierz Paradigm. Do tego Paradigm świetnie się zgrywają z NAD. Jeżeli patrzeć w kategoriach dojrzałości muzycznej czy jakiegoś bardziej wysublimowanego brzmienia, to pewnie Dali. A jeżeli cenisz wykop, power, mocny bas i szybsze bity to Paradigm. Swojego czasu zrobiły na mnie miłe wrażenie przy odsłuchach ATB:)

W 100% zgadzam się z krzysiek1980, musisz sam zdcydować.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.