Skocz do zawartości
IGNORED

kolumny do Onkyo A-8850

Przemek1988

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jestem nowy na tym forum i chcialbym sie ze wszystkim na poczatku przywitac. Chcialbym Was prosic o rade, gdyz stoje przed wyborem nowych kolumny do swojego wzmacniacza jakim jest Onkyo A-8850. Do tej pory podpiete mialem do niego odratowane Altusy 65 (wiem, wiem wynalazek prl), ale zaczely mi nie wystarczac. Szukam czegos co mi je zastapi, a mianowicie da nizszy bas, nie dudniacy oraz nie "wrzeszczący" sopran, lepsze wokale. Zrodlem jest PC (Audiotrak prodigy hd2), a pokoj ma ok 12 m i jest w prostokacie. Z racji ustawienia mebli kolumny sa na dluzszej stronie. Budżet jak na poczatek przygody z lepszym stereo to 1200 zl. Dodam, ze kolumny beda grac w wiekszym pomieszczeniu ok 20m, ale to za jakis czas. Muzyka jaka slucham to Synthpop, ambient, indie dance, elektroniczna. Shiller, Trust, Daft Punk, Iamamiwhoami, Jessie Ware, Royksopp.

Rozwaze wszystkie propozycje nawet uzywanych kolumny.

dzieki.

https://www.audiostereo.pl/topic/116237-kolumny-do-onkyo-a-8850/

Do obecnego pokoju wystarczą małe kolumny. Ale do 20m^2 trzeba będzie większe.

Polecam Dali 450 jak znajdziesz w tym budżecie, a bywają. Do 20m^2 jak znalazł.

Skok jakościowy w stosunku do obecnych będzie śmiertelny:D Niestety, ale ciężko znaleźć kolumny które zagrają gorzej niż Altusy:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.