Skocz do zawartości
IGNORED

Odtwarzacz Pioneer N-P01 (FLAC)

moshica

Rekomendowane odpowiedzi

Przeciez trabia, ze ma problemy z odtwarzaniem poprzez usb ( fat32 / ntfs) Jakos nie wyobrazam sobie biegania i wpinania non stop pendrive albo dyskow przenosnych .... Dla ciebie to wygodne?

Lepiej napisalbys o jakosci dzwieku a nie kompatybilnosci ;)))

Na temat opisów o problemach tego playera z USB w zasadzie nigdzie nie dotarłem, w ogóle w necie mało coś o nim piszą, chyba mało popularny model i nawet ciężko dostępny. (jak masz linki podeślij).

Dla mnie o tyle wygodne było mieć 1HDD, który mam na stałe podpięty w jednym systemie z N50A i działa bez zarzutu i jeśli miałbym ochotę posłuchać w drugim systemie na N-P01 to bym sobie go tylko wpiął. Nie zakładałem dublowania dysków, kupowania pendrivów i wchodzenia w kolejne koszty na zasadzie zadziała czy też nie ?

Jeśli chodzi o dźwięk to startu do N50A nie miał, tam jest DAC AKM, raczej przeciętnej jakości, w N50A Sabre są Dac'i

Ogólnie dźwięk płaski bez polotu, dynamika przeciętna, środek pasma bardzo słaby. To tylko na szybko testowałem na penie 16GB.

Ogólnie było przeciętnie słabo ;-(

Gość

(Konto usunięte)

Na temat opisów o problemach tego playera z USB w zasadzie nigdzie nie dotarłem, w ogóle w necie mało coś o nim piszą, chyba mało popularny model i nawet ciężko dostępny. (jak masz linki podeślij).

Dla mnie o tyle wygodne było mieć 1HDD, który mam na stałe podpięty w jednym systemie z N50A i działa bez zarzutu i jeśli miałbym ochotę posłuchać w drugim systemie na N-P01 to bym sobie go tylko wpiął. Nie zakładałem dublowania dysków, kupowania pendrivów i wchodzenia w kolejne koszty na zasadzie zadziała czy też nie ?

Jeśli chodzi o dźwięk to startu do N50A nie miał, tam jest DAC AKM, raczej przeciętnej jakości, w N50A Sabre są Dac'i

Ogólnie dźwięk płaski bez polotu, dynamika przeciętna, środek pasma bardzo słaby. To tylko na szybko testowałem na penie 16GB.

Ogólnie było przeciętnie słabo ;-(

A o ci się AKM nie podoba...a aplikacja daca to w oborze? Już nie mówię o wyjściu...

Od 9 lat gram na AKMie i inne mogą mu buciory czyścić...

Sabre Cirrusa może temu układowi AKM'a czyścić buty ?

Może najpierw posłuchaj N-P01 z N50A to może zauważysz różnicę, choć przyjmuję że nawet ani jednego ani drugiego nie słuchałeś, ale jesteś mądry bo masz "jakiegoś AKM "...

Gość

(Konto usunięte)

Dynda mnie jaka kość w tym siedzi...ma grać jak należy...

N50...słuchałem codziennie ze dwa lata...

Urządzenie to przecież nie sama kość...

Jako użytkownik tonsilowskiego badziewia ;-) tym bardziej to pewnie rozumiesz...reklama i marketing nie bardzo mnie wzruszają...

Jest dużo kości z pięknymi parametrami i co tego???

Mowa była o porównaniu tych 2 modeli a Ty się rzucasz że krytykuję AKM'a, owszem w zestawieniu tych dwóch modeli, bo to jest słyszalne i pozostałe osoby też to potwierdzą.

Aplikacja tego DAC'a widać jest przeciętna jak również układ zasilania. Jakiś czas temu w sieci pojawiły się zdjęcia środka tego N-P 01 i wygląda to ubogo w porównaniu do N50A / N70A. Nie czarujmy się to nie jest wysokich lotów player. Może bym to przeżył pod kątem funkcjnalności bo to kolejny mój system a nie główny, ale jeśli nawet nie można korzystać w pełni z peryferiów jak zwykłe HDD to nazwijmy to po imieniu że producent wypuścił bubla. Streamowanej muzy nie słucham ale oczekiwałem zeykłej deklarowanej funkcjonalności . Nie udało się i nie ma się co spinać, są inne rozwiązania lub playery.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.