Skocz do zawartości
IGNORED

Kabel Freitag w wersji XLR

barni

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Odkryłem właśnie w skrzynce kupiony wieki temu w MM kabel marki Freitag. Podłaczyłem go na zasadzie sprawdzenia i zaliczyłem chyba jedno z największych ostatnich zadziwień. Kabel naprawdę brzmi świetnie jak na jakieś nieco ponad 100 złotych jakie chyba wtedy kosztował.

PSC Silver-Gold wygrywa z nim sceną i nieco lepszym rozseparowaniem dźwięków, niemniej w porównaniu z VdH Mc Gold mam dylemat który zostawić w torze. VdH wygrywa prowadzeniem basu i rytmicznością, Freitag jest bardziej analogowy i gładszy na średnicy, ale z kolei brak mu nieco blasku na górze pasma. Niemniej brzmi na tyle ciekawie, że z chęcią sprawdziałbym go w wersji XLR. Pytanie tylko czy w takiej kiedykolwiek istniał. Nie widziałem tej marki nigdzie indziej poza Media Markt, pytanie kto dla nich te kable mógł robić ?

PS. Kabel z wyglądu jest dosyć grupy (jak koncentryk) i ma bardzo solidne zakręcane wtyki, nie jest to ta tańsza wersja wyglądająca jak Prolink.

https://www.audiostereo.pl/topic/116266-kabel-freitag-w-wersji-xlr/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.