Skocz do zawartości
IGNORED

Kino ok 3000

mr.R

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Planuję zakup kina. Pokój ok 20m2. Planowałem zakup Sony BDV-N9200W ale jakoś nie jestem przekonany co do plastiku.

Poszperałem trochę i wpadło mi coś takiego: amlituner: Yamaha RX-V500D DAB+ i głośniki Jamo S 626 HCS

Co myślicie o tym zestawie?

Proszę o pomoc. Najlepiej coś z rtv euro agd ponieważ 50 rat 0%.

Może jakieś ciekawsze propozycje w cenie 3000zl.

Sprzęt będzie wykorzystany do muzyki i film + gry

Subwoofer planuję zakupić za 2-3 miesiące

Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/116475-kino-ok-3000/

Nic nie zasługuje na zaproponowanie stamtąd gdyż albo amplituner jest z najniższej półki i kolumny kicha, albo kolumny możliwe a ampli kiepski albo odwrotnie i tak w kółko, no może poleciłbym Ci kolumny Yamaha NS 777+C555+NS333 ale nie z tym amplitunerem, i widzisz sam , jak jest z tymi zestawami. Jest też zestaw z kolumnami Boston Acoustics A 250+A23+A ale zestawy te plasują się w granicach 5 tys zł.

Już wiesz dlaczego nikt nic nie proponuje.

https://www.audiostereo.pl/topic/116475-kino-ok-3000/#findComment-3315649

Nic nie zasługuje na zaproponowanie stamtąd gdyż albo amplituner jest z najniższej półki i kolumny kicha, albo kolumny możliwe a ampli kiepski albo odwrotnie i tak w kółko, no może poleciłbym Ci kolumny Taga Harmony 606 ale nie z tymi amplitunerami lub kolumny Yamaha NS 777+C555+NS333 ale też nie z tymi amplitunerami, i widzisz sam , jak jest z tymi zestawami. Jest też zestaw z kolumnami Boston Acoustics A 250+A23+A ale zestawy te plasują się w granicach 5 tys zł.

Kolumny Jamo z racji głośnika basowego z boku muszą mieć dość dużo miejsca na ich dobre ustawienie, które może być dwojakie: głośniki basowe do środka lub na zewnątrz. Jeśli masz na tyle miejsca po zewnętrznej stronie kolumn ( min metr) i podchodzi Ci brzmienie tych Jamo to weź je.

Już wiesz dlaczego nikt nic nie proponuje.

Przede wszystkim musisz posłuchać jak grają kolumny na jakiejś swojej muzie. Nie spiesz się z wyborem, masz prawo posłuchać. Każda z tych kolumn gra inaczej ale my ( ja) nie wiemy jakie masz preferencje brzmieniowe. To zależy tylko od Ciebie co Ci się podoba. Mi może się podobać a Tobie nie i pomyślisz sobie : co on mi tu za kiche proponuje

Z kolei te Jamo dadzą Ci namiastkę subwofera co może na początku ( zestaw bez suba) starczyć. Jednak kino to konfiguracja 5.1 lub 7.1 gdzie ta jedynka po kropce to właśnie kanał niskich częstotliwości więc musi być subwofer. Jednak żebyś poczół, że masz subwofer w domu musi on niestety trochę kosztować. W przeciwnym przypadku gdy kupisz marnej jakości sub pomyślisz w pewnym momencie : po co mi bylo kupować subwofer skoro kolumny ładnie dawały basem a on wcale lepiej nie gra od nich. Ano właśnie dlatego, że jest marnej jakości. Niedawno proponowałem jednemu Koledze subwofer firmy Velodyne i ich suba z wcześniejszej serii Impact i model 10 ( nowa seria to subwofery EQ-MAX z m.inn.mocniejszymi wzmacniaczami ). Impact 10 kosztuje ok 1,7 tys zł. Gdy wchodził na rynek kosztował ponad dwa tys więc to już niezły zawodnik.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

z tańszych możesz popatrzeć na Taga Harmony TSW 200 to między 1,1 a 1,3 tys zł

Zawsze możesz zacząć od amplitunera i samych frontów tym bardziej, że na razie nie będziesz miał suba a dla mnie sub to jest kolumna nadająca mocy efektom w kinie. Bez niego dźwięk wydaje się jakiś taki płytki, bez wykopu w najniższych rejestrach a żadna kolumna z tego przedziału nie da Ci tego co dobry sub.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/116475-kino-ok-3000/#findComment-3315690

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.