Skocz do zawartości
IGNORED

Dobór kolumn do Pioneera VSX-916

maciej_a

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zakupiłem używany amplituner Pioneer VSX-916 i teraz mam problem bo chciałbym do tego dopasować jakieś kolumny podłogowe w cenie do 1000zł. Co byście polecili i czy w ogóle ten amplituner jest dobrym rozwiązaniem do takiego zestawu stereo? Nie jestem jakimś audiofilem ale chciałbym coś poprawić w dzwięku jaki mam przy słuchaniu muzyki. Obecnie i do muzyki i np filmów czy koncertów używam zestawu Sony (DVD DVP-NS300, amplituner NSP-DE475, i małe głośniki w 4 narożnikach pokoju+centralny i subwoofer również Sony). O ile filmy czy koncerty mogę oglądac w takim zestawie o tyle chciałbym poprawić jakoś audio przy CD.

Dodam, że mam pokój ok 15m2 i głównie słucham muzyki rockowej ...

z góry dziękuję za radę

https://www.audiostereo.pl/topic/116504-dob%C3%B3r-kolumn-do-pioneera-vsx-916/

Bo jakość dźwięku przez małe kolumny z kina domowego jest jaka jest czyli średnia. Zależy mi na podniesieniu jakości muzyki przy stereo. Chyba że podłączyć w jakiś sposób wszystko ppod jeden zestaw i wymienić tylko 2 kolumny przednie. Pytanie tylko czy lepszy będzie amplituner Sony czy Pioneera?

Witaj,

dużym ograniczeniem jakości dźwięku będzie Twój amplituner, jednak jeśli zależy Ci na uzyskaniu możliwie najlepszej jakości, zwróć uwagę na polskie kolumny Pylon Audio Pearl 20.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.