Skocz do zawartości
IGNORED

Gramofon + przedwzmacniacz + motu + krk

Jan Szewczyk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

To mój pierwszy post na tym zacnym forum, szukam informacji na temat nie typowego zestawu. Powoli przymierzam sie do zakupu gramofonu, najprawdopodobniej sl 16x0mk2 albo sl12x0mk2. Chciałbym go podłączyć do monitorów Krk rp8 przez przedwzmacniacz gramofonowy + zewnętrzny interfejs audio. Interfejsu audio jeszcze nie mam ale zastanawiałem sie nad motu ultra-lite mk3 (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ... fault.html), ktory trochę kosztuje ale wydaje sie być bardzo sprytnym i uniwersalnym urządzeniem. Z tego co wyczytałem działa rownież samoczynnie/nie wymaga włączonego komputera. Ergo, rozumiem, ze po zastosowaniu przedwzmacniacza + motu na monitorach powinienem usłyszec dźwięk plyty, mimo ze komputer jest wyłączony? Pytanie do was czy wogole jest sens bawić sie w takie rozwiazanie, czy jakoś dźwięku nie bedzie lepsza korzystając poprostu z wzmacniacza z wejściem phono? Oczywiście wiem ze wybór wzmacniaczy jest praktycznie nie kończący sie, ale nie mowię tutaj o audiofilskim sprzęcie. Innymi słowy czy lepiej kupić tańszy interfejs audio np focusrite + przyzwoity wzmacniacz czy za niewiele wiekszą kasę interfejs motu + przedwzmacniacz?

Pozdrawiam!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/116696-gramofon-przedwzmacniacz-motu-krk/

A jaką masz kartę dźwiękową w komputerze?

Interfejs zewnętrzny eliminuje użycie karty i np. Focusrite Scarlett 2i2 gra o niebo lepiej niż wbudowana karta w laptopie. Jak masz dobrą kartę to niewarto kupować, jak kiepską to tak. Ale taki interfejs potrzebuje końcówki mocy albo aktywnych monitorów. Twoje KRK są aktywne więc powinno wystarczyć połączenie gramofon->preamp->monitory. Interfejs jet zbędny. A jak chcesz słuchać jeszcze dodatkowo z komputera to jak pisałem wyżej, musisz wybrać czy wbudowana karta czy interfejs.

Marantz SR5008 + UD5007 + Tonsil Siesta 5.0 + Taga TSW90 v3

Yamaha R-N602 + CD-S300 + Pro-Ject Debut Carbon Esprit SB DC + Pylon Pearl Monitor

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.