Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny do yamaha 663 maks 1500z

mare37

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Chce wymienic kolumny do yamahy 663. Nie bardzo wiem na co sie zdecydowac. Obecnie mam jamo plus sourr yamaha p60. Nie dziala to dobrze głownie srodek i gorne pasmo jest słabe. Brak cykania jak lubie. Nie wiem czy uzyskam to na innych kolumnach bo sam ampli jest jednak pod kino domowe.

Posluchalem w necie kolumn ns555 i wygladaja w odsluchu gorzej jak to moje jamo. Byc moze na zywo bylo by lepiej bo na yt katastrofa rozwazam jeszcze taga harmony 606 lub taga harmony platinum f80. Nie chce jednak stawiac jakichs kolosow wazacych po 20kg sztuka. Moze cos doradzicie? Chodzi o czysta gore miekko cykajaca i miekki bas. Pozdr

https://www.audiostereo.pl/topic/116756-kolumny-do-yamaha-663-maks-1500z/

Zdecydowanie odsłuch na żywo to co innego niż ze śmiesznego YT , posłuchaj tych Taga 606,są całkiem niezłe, i zestaw 5.0 będziesz miał w tej kwocie jednak bez suba natomiast za tą kwotę (ciut drożej) możesz mieć zestaw 5.1 z STX

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

ale proponuję wziąć ten mocniejszy subwofer S-250n do kompletu .

Ukryta Zawartość

Dziekuje za odp. Ladnie sie prezentuja te stx. To polska firma. Jednak nie wiem czy nada sie do stereo. Poczytalem gdzies ze do kina tak ale nie stereo. Ze za mocno dudni. Chyba musze do mm pojechac i posluchac co maja. Rozwazalem jeszcze kode cv65f ale to chyba stary model i slaby.

Nie słyszałeś o STX to poczytaj :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ale wybór oczywiście zależy od Ciebie

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zwróć proszę uwagę na kolumny Pylon Audio Pearl 25, to powinno być brzmienie, które będzie Ci odpowiadało.

Zapraszam serdecznie na odsłuchy do naszego salonu.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Kolego powinieneś wiedzieć że 663 to dość słaby amplituner,jest to pierwszy model do którego yamaha zapakowała dekodery hd,nowsza wersia 657,659,potem 661,o ile te amplitunery jakoś w kinie grały to nie wymagaj od 663 aby zagrała stereo,bo tego nie zrobi,będziesz musiał podkręcic bas na maksa gałkę głośności też wysoko,a i tak braknie ci mocy,i przede wszystkim dynamiki.Kolumnami cudów nie osiągniesz,jeżeli chcesz kupic nie drogie kolumny to pomyśl o używkach.B&W 602,lub wolnostojące 603 grały nadspodziewanie dobrze z tymi własnie amplitunerami.Testowałem to na własnej skórze jakies 6 lat temu.

Kiedy kupowałem 663 to była czołówka, więc nie można porównywać do obecnych modeli. Jednak weź pod uwagę, że stare sprzęty są wychwalane a nowe dziadostwo. Nie narzekam na brak mocy a tony niskie są bardzo dobre. Mam fronty jamo x550 o mocy do 280W więc nie możesz powiedzieć, że to gra zle. Sam ampli ma mnostwo wyjść nie to co okrojone teraz za 2 tys.

Chodzi tylko i wyłacznie o dopasowanie głośników z czystą gorą, bo teraz mam zbieranine x550 plus P60 yamaha.

Zwróć proszę uwagę na kolumny Pylon Audio Pearl 25, to powinno być brzmienie, które będzie Ci odpowiadało.

Zapraszam serdecznie na odsłuchy do naszego salonu.

Z całym szacunkiem, ale sprzęt ten nawet w połowie nie dorównuje Jamo x550.

Posiadałem ten model,pisałem o tym więc go znam,grał jako tako właśnie z B&W 603,co do nowych to nie musisz pisać jak to gra,bo większość znających temat ludzi wie że kino się skończyło właśnie z nadejsciem hdmi,starsze modele jak się popatrzy na tył obudowy to można dostać oczoplonsu,wiadomo że modele wyższej klasy,teraz dostępne za 10 proc wartości początkowej,kupno jednak sprawnego w 100 proc egzemplarza graniczy z cudem.

Model yamaszki bardzo dobrze zgrywa sie z monitor audio .... mam troche wyzszy model podpiety z bx6 i zgrywa sie wysmienicie. Zarz CI napisza ze kolumny nie sa warte swojej ceny .... poszukaj uzywek bx5 .... sa szanse ze bedziesz zadowolony.

Model yamaszki bardzo dobrze zgrywa sie z monitor audio .... mam troche wyzszy model podpiety z bx6 i zgrywa sie wysmienicie. Zarz CI napisza ze kolumny nie sa warte swojej ceny .... poszukaj uzywek bx5 .... sa szanse ze bedziesz zadowolony.

Poszukam. Jednak na 90 procent już wynalazłem Wharfedale OBSIDIAN 600 HCP

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.