Skocz do zawartości
IGNORED

Denon PMA-655R a PMA-880R

cWiR

Rekomendowane odpowiedzi

Który wzmacniacz wybrać z wyżej wymienionych Denona??? Jakie są istotne różnice tych wzmacniaczy?

Mógłbym liczyć na wyrozumiałość:-) bo to mój pierwszy post na Szanownym Forum...

z góry dziękuję za odpowiedzi

https://www.audiostereo.pl/topic/11687-denon-pma-655r-a-pma-880r/

-> cWIR

Powiem tak – miałem PMA-655 przez jakiś czas i raczej nie polecam tego wzmacniacza, szczególnie jeśli miałbyś go kupować nowego (cena jest zdecydowanie przesadzona); to przeciętne urządzenie, owszem gra on jako tako i nieźle wygląda, ale jest dużo innych lepszych klocków. Nie słyszałem natomiast PMA-880 i nie wiem, co to za wzmacniacz.

Jeśli koniecznie chcesz kupić coś Denona, to polecam PMA-350SE (lub ewentualnie PMA 250SE), to – moim zdaniem - jedne z lepiej brzmiących wzmacniaczy tego producenta. Użyj też wyszukiwarki na forum – dość dużo padało już pytań o podobne urządzenia.

spędziłem dużo czasu na czytaniu o tych wzmacniaczach ale niestety nie dowiedziałem się niczego konkretnego...

jedynie tylko tyle, że PMA-880R jest warty polecenia, a PMA-655R wielu użytkowników jego zawiódł:-)

chciałbym kupić używany...oba są na allegro :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

nie wiem czy warte są tych cen...

w sumie jakoś uparłem się na Denona...preferuję bardziej ciężką muzykę w stylu zmetalizowanego hc (killswitch engage, unearth, from autumn to ashes, itp), czasem vegan metal poprzez hardrock ogólnie pojęty (deftones, skunk anansie, dry kill logic...), a także trip hop po ambient jazz :-)...czytając wiele postów stwierdziłem, iż Denon będzie odpowiedni do takich gatunków muzyczych (dżwięków pochodzących z naturalnych instumentów tylko i wyłącznie - żadnych sztuczności dyskotekowo - technicznych)...

chyba, że są jakieś wzmacniacze do 1k zł (używane) warte uwagi, które lepiej oddają uroki emo-kapel:-)???

jakieś propozycje kolumn (w cenie do 1,5tys) do w/w wzmacniaczy?

dziękuję za stratę czasu

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

-> CWiR

W takim razie PMA-655 odpada - w jego brzmieniu nie ma porządnego nisko schodzącego basu, jest taki jakiś "pusty", czuć, że "na dole" brak jest solidnego fundamentu... Jesli ma to być Denon to nadal polecam Ci PMA 350SE; mozna go kupic z drugiej ręki za mniej więcej 500 PLN... i - moim zdaniem - wart jest tych pieniędzy. Jesli go kupisz, to zalecam zastosowanie bi-wiringu - w przypadku tego wzmaka poprawa jest znaczna...

Natomiast jesli to nie musi być Denon, to rozejrzyj się np. za używanym Rotelem (np RA 921 lub RA 931) , chyba pownien Ci podpasować; może posłuchaj też czegoś z NADa - np. C320 (mam w tej chwili tego wzmaka) - to też może być niezły wybór...

Kolumny - tak na szybko to może jakieś Paradigmy z serii Monitor... one są dynamiczne i doskonale nadają się do sluchanej przez Ciebie muzyki;

Poczytaj też co o tych klockach pisano na forum -> wyszukiwarka !! ;-D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.