Skocz do zawartości
IGNORED

jaki kabel na interkonekt?

EMiL

Rekomendowane odpowiedzi

OK. Dopisałem wszystko.

Panowie muszę to podliczyć, ale wychodzi mi, że jeszcze kilka osób i przekroczymy szpulkę 100metrów, bo mój 20metrowy zapas chyba już przekroczyliśmy. Zaraz dzwonię do sklepiku dowiedzieć się kiedy kabelek się pojawi, bo razem z głośnikowymi muszę wyłożyć już ponad 1000PLN. Jeśli zabraknie mi na pozostałe zakupy, to będę musiał poprosić Was o wpłacenie pieniążków. Chciałem tego uniknąć, żeby dokładnie określić dla każdej osoby kwotę przelewu z uwzględnieniem kosztów wysyłki, a ta zależy od ciężaru i wielkości koperty bąbelkowej.

Jeśli po sprawdzeniu moich bieżących wydatków okaże się, że przekroczyłem saldo to będę prosił jednak o wpłaty.

Do każdej z osób wyślę osobno dane do wykonania przelewu i podam oczywiście kwotę z wyszczególnieniem kosztów wysyłki.

Pozdrawiam

Dostałem potwierdzenie, że jutro kabelek wyjdzie od dystrybutora i w poniedziałek lub wtorek będzie na miejscu. Szkoda, że tak późno, bo myślałem, że w poniedziałek będzie już u Was:(

Witam

Wysłałem do wszystkich informację z szacowaną kwotą zapłaty. Myślę, że w kosztach wysyłki nie pomyliłem się więcej niż o 30gr. Koperty już posiadam. Teraz tylko dane adresowe no i oczywiście kabelki.

Ze względu na liczbę chętnych wysyłałem kalkulację przy założeniu, że każdy otrzyma list polecony-priorytetowy, jeśli jednak ktoś będzie sobie życzył inaczej, to proszę o odjęcie sobie od kwoty przelewu (wg cennika Poczty).

Proponuję jednak, żeby przesyłka była albo polecona, albo priorytetowa. Listy zwykłe niekiedy nie dochodzą (miałem kilka przypadków).

Pozdrawiam

Przy liście zwykłym nie ma szans na reklamację w razie czego, więc szkoda za te 2-3 złote mniej ryzykować.

Minimum to list polecony, a jeszcze lepiej paczka (5 zł paczka do 1 kg, lub 6 zł priorytetowa). Przy wadze od 0,5 do 1 kg cena paczki i listu poleconego jest identyczna. U mnie paczka bywa o tyle lepsza, że listy polecone nosi listonosz lub zostawia awizo, a paczki rozwozi taki żółty pocztowy samochodzik, i to często w godzinach popołudniowych jak już jestem w domu.

Poza tym paczka nawet bez priorytetu zwykle dochodzi dość szybko, no i w przypadku zaginięcia paczki minimalne odszkodowanie jest wyższe niż przy liście.

Dziękuję za potwierdzenie i wpłaty.

Osoby, które nie dostały maila niech trochę odczekają może dojdzie, jeśli nie to wyślę jeszcze raz. Jeden z kolegów (wpis powyżej) już potwierdził, że jednak mail doszedł.

Z paczką faktycznie lepsza sprawa, ale cena opakowania wzrasta, natomiast nie mam w domciu zbyt wielu kartonów, bo nie pomieściłbym się. Kupny kartonik jest jednak droższy niż koperta.

Zaraz jak kabelki pojawią się u mnie tnę i wysyłam.

Pozdrawiam

Rekin, paczka od listu nie różni się opakowaniem.

Jeżeli masz powyżej pół kg, to po prostu druczek "paczkowy" się nakleja na kopertę.

Jeżeli mniej niż pół kilograma, to parę groszy taniej wychodzi list.

Być może się mylę w sprawie różnicy pomiędzy listem i paczką. Nawet nie mam zamiaru sprawdzać. Zakładam optymistycznie, że listy dojdą do adresatów.

Faktycznie jednemu z kolegów nie wysłałem maila z kalkulacją - swój błąd już naprawiłem.

Gdyby coś jeszcze się nie zgadzało, to piszcie śmiało na skrzynkę.

Nawet więcej, jeśli chodzi o ścisłość. Jeszcze dwa-trzy lata temu panie na poczcie zwracały uwagę na deklarowaną zawartość. W tym sensie kabelek byłby taką rzeczą, która musiała być wysłana jako paczka. Niezależnie czy w kopercie czy w pudełku. Poczta nie chciała przyjmowac "towarów handlowych" jako listy. Teraz już coraz rzadziej się z tym spotykam, ale niektóre "nawiedzone" panie z okienka jeszcze czasem marudzą, że list, a powinna być paczka, bo w środku na przykład jest bateria do telefonu.

rekin -> moja uwaga byla skierowana do adse :)

adse -> nadal w liscie nie powinno byc pewnych przedmiotow. jesli kobieta ma zastrzezenia bo np. ewidentnie jakis przedmiot w srodku sie porusza, wystarczy napisac oswiadczenie ze nie ma tam w srodku "towaru handlowego". nie ma prawa nie przyjac takiego listu - chocby ewidentnie w srodku byla np. pileczka kauczukowa.

Mam pytanie dotyczące wpływu przekroju kabla kolumnowego na brzmienie... a właściwie na zjawisko "naskórkowości"... sprawa konkretnie dotyczy Klotza Twinaxial LY260T 2x6mm^2 (342 x 0.15mm)... sprzedawca cieńszej wersji tegoż przewodu - LY240T 2 x 4mm (224x0.15mm) - poinformował mnie że może w tym grubszym zachodzic to własnie zjawisko wprowadzając w brzmieniu jedynie chaos... przewody te różnią sie wyłącznie ilością tej samej średnicy drucików...

Czy to dbałość wyłącznie o sprzedaż posiadanej wersji kabla, czy sporo racji?

Pozdr.

przepraszam, coś mi wcięło. Kontynuując:

... ma głębokość wnikania 0,46 mm. Czyli prąd wykorzystuje jedynie połowę (około 3mm2) przekroju kabla. W związku z tym wzrasta rezytacja kabla.

Zatem efekt naskórkowości jest zauważalny w interesującej nas sprawie.

Jest szansa Panowie, że nie będziemy ograniczeni wielkością szpuli 100m. Poprosiłem, żeby domówili dodatkową szpulę kabelka. Proszę osoby, które jeszcze nie uregulowały należności o zrobienie tego w najbliższym czasie.

Przekroczyliśmy właśnie 100 metrów stąd decyzja o dodatkowej szpulce:)

Proszę też o wyrozumiałość, gdyby wysyłka opóźniła się o dzień. Po prostu mam do wykonania kilkadziesiąt juz przesyłek a samo adresowanie i wypisywanie kwitków dowodu nadania, nie wspominając o cięciu pakowaniu i kontroli przelewów zajmuje sporo czasu.

Kabelki będę chyba zwijał w spiralkę i związywał KYNAREM (takim kabelkiem, z którego robię połączenia wewnętrzne sygnałówki), więc osoby, które nie wiedzą jak to coś wygląda będą mogły sobie obejrzeć próbkę;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.