Skocz do zawartości
IGNORED

52SE vs BM5A mkIII

equalizer

Rekomendowane odpowiedzi

Witam obecnie posiadam kolumny 52SE ale przymierzam się do zmiany ze względu na to że posiadam słaby wzmacniacz a z kasą na lepszy niestety krucho pomyślałem o aktywnych monitorach dynaudio można je kupić za około 2500zł nowe. Mam mały pokój 52se trochę się "duszą" w nim, odległość z jakiej słucham też nie jest duża około 2m. Czy ta zmiana to byłby dobry wybór? Lubię czasami obejrzeć jakiś film a 52se średnio się do tego nadają, miał ktoś z forumowiczów styczność aktywnymi dynaudio BM5A? Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/116940-52se%C2%A0vs-bm5a-mkiii/

Głównie do muzyki ale czasami może bym obejrzał jakiś film.....zawsze to lepszy dźwięk jak z TV?

Myślałem nawet nad tanimi edifierami r2600 ale odstrasza mnie ich słaba jakość wykonania więc skłaniam się ku dynaudio czy bm5a bedą wyraźnie lepsze od r2600 jeśli chodzi o dźwięk?

Głównie do muzyki ale czasami może bym obejrzał jakiś film.....zawsze to lepszy dźwięk jak z TV?

Myślałem nawet nad tanimi edifierami r2600 ale odstrasza mnie ich słaba jakość wykonania więc skłaniam się ku dynaudio czy bm5a bedą wyraźnie lepsze od r2600 jeśli chodzi o dźwięk?

Nawet nie porównuj edifer do bm5a. Te pierwsze to głośniczki komputerowe bm5a to typowe studyjne odsłuchy bliskiego pola. Ja mam u siebie bm5a mkii wg mnie grają naprawdę fajnie tylko do nich potrzeba dac z regulowanymi wyjściami najlepiej xlr.

Nawet nie porównuj edifer do bm5a. Te pierwsze to głośniczki komputerowe bm5a to typowe studyjne odsłuchy bliskiego pola. Ja mam u siebie bm5a mkii wg mnie grają naprawdę fajnie tylko do nich potrzeba dac z regulowanymi wyjściami najlepiej xlr.

A gdybym kupił ten oryginalny pilot( potencjometr) dynaudio ?

wtedy tylko dac ale to tylko w wersji mkiii

Dzięki za odpowiedź, jak byś ocenił dźwięk BM5A w porównaniu do kolumn "nie studyjnych" przypuszczam że są bardzo szczegółowe, a jaki jest bas?

Na pewno są szczegółowe jeśli chodzi o bas to jest na poziomie 52SE tylko lepiej kontrolowany. Od kolumn konsumenckich jeszcze dodatkowo odróżnia je lepsza dynamika. Nie wiem czy zwróciłeś uwagę ale 2500 to cena za sztukę.

Zgadza się, mój błąd mkII kosztują około 1200 za sztukę a mkIII 2500, swoją drogą skąd aż taka różnica cenowa skoro są prawie identyczne

Mkii kiedy wchodziło na rynek też tyle kosztowało. Ja wolę swoje mkii są bardziej precyzyjne ale niestety też bardziej obnażają kiepską produkcję ale coś za coś.

Ja wolę swoje mkii są bardziej precyzyjne ale niestety też bardziej obnażają kiepską produkcję ale coś za coś

Jeszcze chodzi mi po głowie Yamaha hs8 ? Miałeś może okazję ich posłuchać? Które są lepsze według Ciebie?

Yamaha hs8 mają bardziej wyeksponowany środek. HS8 i bm5a to inna klasa sprzętu. Cena bm5a mkii jest myląca je bardziej porównuje się do monitorów takich jak adam a7x w przedziale ok 4000 zł za parę. bm5a mkii kosztowało jeszcze w zeszłym roku ok 4000 teraz wyszły z produkcji i cena jest jak widzisz. Żeby nie było tak różowo pojawiły się pogłoski że są one awaryjne ja mimo to je kupiłem bo mimo to mają 3 letnią gwarancję. Decyzję podejmujesz Ty.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.