Skocz do zawartości
IGNORED

Component a Denon 2800 mk2 - HELP!!!!

adamgdansk

Rekomendowane odpowiedzi

HEJ!

Wciąż potrzebuję info...

Chodzi o dvd Denon 2800 mk2 i sygnał component. Otóż pomimo ciągłych prób nie udaje mi się tak ustawić set up w dvd aby otrzymać sygnał component - żadne z ustawień nie pozwala projektorowi Infocus 4800 znaleźć dvd jako źródło sygnału (inne dvd podłączane do projektora nie mają tego problemu). Jak ustawić set up w dvd aby poszedł sygnał na component? Jeśli chodzi o podłączenie do projektora to próbowałem zaróno przejściówki (component-sVHS, jak i component-VESA - zgodnie z zaleceniami w instrukcji projektora).

Druga sprawa - progressive scan. Wiem, że standardowo progressive scan jest tylko na NTSC, ale odpowiedni firmware uruchamia PAL Progressive oraz multiregional. Wgrałem odpowiedni firmware - sprzęt działa, jest mutiregional - ale jak można sprawdzić, że PAL progressive działa?

Bardzo prosze o info - mam podłączony projektor przez zwykły chinch i jakość nie jest rewelacyjna ;-((

pozdrawiam

adam

https://www.audiostereo.pl/topic/11722-component-a-denon-2800-mk2-help/

wiem, że jestem nudny z tym tematem - ale czy naprawdę nikt nie miał takiego problemu? wypróbowałem już chyba wszystko i "kicha"... ;-((

facet z Horn na każde pytanie odpowiada tylko, że muszę wgrać firmware za 450 PLN - ale jak zapytałem czy zagwarantuje zwrot kosztów jak to nie pomoże to nabrał wody w usta... inny fachura twoerdzi że to musi na 100% działać - to czy ja jakiś ułomny jestem czy co....

pozdrawiam

adam

niezły koleś ten z Horna. Za coś takiego powinno sie urywać ja...

jak to firmware za 450 zł???????? porąbało kolesia i to mocno..

co do Twego problemu to niestety nie pomogę Ci, bo nie znam tego modelu (jak zresztą innych modeli Denona).

Ale warto upowszechniac taki info jak o tym gościu z Horna

Witam.

Kiedyś miałem pierwszą wersję Denona 2800. Z tego co pamiętam, żeby aktywować sygnał na component trzeba wyłączyć sygnał RGB ze scarta, np. przełączyć na s-video. Jeśli to nie pomoże to prawdopodobnie masz coś nie tak z tym DVD.

Pozdrawiam.

o cholera.. wstyd się przyznać.... zamiast podłączyć do "monitor in" wpiąłem przejściówkę do "monitor out" ;-)))))))))) chyba się farbnę na blondyna ;-))))))

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.