Skocz do zawartości
IGNORED

cambridge audio 540a przerywa jeden kanał

dida83

Rekomendowane odpowiedzi

chodzi oCambridge audio 340A (mała pomyłka w tytule)problem w sumie dziwny..

po włączeniu wzmacniacza po około 2 minutach zaczyna jeden kanał trzeszczeć ,przerywać(jak by przełamał się kabel sygnałowy)przerywa coraz bardziej aż kanał przestaje grać

zazwyczaj przyciskanie guzika direct lub speyker b pomaga ale jest to tak dziwne że nie jestem w stanie stwierdzić czy to na pewno ich wina..początkowo myślałem że to potencjometr .rozebrałem wyczysciłem i wykluczyłem go..

najciekawsze jest to że jak już raz się to stanie to potem jest już ok.Do kolejnego włączenia wzmacniacza.

zimne luty raczej wykluczyłem,,,czy nie ma tam jakigoś przekaźnika który by się uszkodził lub coś podobnego?

dzieje się to średnio 6 razy na 10 włączeń...

tak na wszystkich to samo...

Kolego z tego co wyczytałem to przy w/w objawach Cambridge może mieć problem z przekaźnikiem. Nie znam się na budowie tego modelu.

Może ktoś znający się na sprzęcie pomoże.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.