Skocz do zawartości
IGNORED

Marantz 5009 i odtwarzanie mediów z netu bez włączania tv

matlog

Rekomendowane odpowiedzi

mam pytanie jak puszczam muzykę ze spotify albo radia internetowego (poprzez np. Ipada) to muzyka niby leci, ale amp nie puszcza dzwięku na kolumny. Robi to dopiero jak włączę tv. Mogę go potem wyłaczyć i muzyka leci.

Szukałem juz wielu opcji ustawień ale bezskutecznie. Ma ktoś pomysł jak zmusić go do puszczania muzy bez włączania tv?

Na moim SR6008 można bez problemu obsługiwać amplituner bez włączania TV ,za pośrednictwem telefonu i aplikacji Marantz Remote/Android/.

Nic specjalnego w opcjach amplitunera nie robiłem,pokombinuj jeszcze.

SR5008 z iPadem tez działa. TV jest zbędny.

Marantz SR5008 + UD5007 + Tonsil Siesta 5.0 + Taga TSW90 v3

Yamaha R-N602 + CD-S300 + Pro-Ject Debut Carbon Esprit SB DC + Pylon Pearl Monitor

Jest coś przy współpracy z moim tv te wszystkie funkcje wzbudzania urządzeń po hdmi. Po wyjęciu kabla hdmi działa tak jak powinno.

Zmieniałem funkcje chyba we wszystkich kombinacjach.

Pomogło wpięcie do innego gniazda hdmi w tv.

Tzn. że masz ustwoine komunikaty sterujące po HDMI z poziomu ampli oraz podpięte maiłeś do gniazda HDMI pozwalającego na takie sterowanie. Da się to wyłączyć z poziomu ampli w 5008 na pewno.

Marantz SR5008 + UD5007 + Tonsil Siesta 5.0 + Taga TSW90 v3

Yamaha R-N602 + CD-S300 + Pro-Ject Debut Carbon Esprit SB DC + Pylon Pearl Monitor

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.