Skocz do zawartości
IGNORED

Remote for Windows Phone a odczyt .cue z Foobara

Undziak

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

troszkę poszperałem w sieci i nie wiem jak zabrać się najlepiej do tematu. Mam Nokie Lumie z Windows Phone i zainstalowałem Remote aby sterować Foobarem.

Mam muzykę, którą wiele lat temu zripowałem z płyt i jest nieotagowana. Remote nie widział prawie żadnych albumów. Więc otagowałem co można było za pomocą Foobara. Przy okazji pytanie: otagowałem pliki .wave. Ponoć jest to niewskazane?

Jest inny problem, bo mam obrazy płyt. Poprzednio miałem smartfona z Androidem i FoobarControl widział pliki .cue bez problemu. Teraz mam Remote i nici. Co począć? Mam szatkować plik na części?

Chyba, że są inne rozsądniejsze kontrolery na Windows Phone?

Pomożecie? Podpowiecie? :)

Witam,

mam telefon z Windows Phone - Nokia Lumia z zainstalowanym programem Remote. Steruję za pomoca Remote foobarem v.1.36 z nakladką grficzną DarkOne v4.0 (polecam). Działa to bezproblemowo i uważam, że zakup tego programu to była dobra decyzja. Telefon z Remote widzi (flac + cue) zarówno płyty dzielone na utwory jak i zapisane w jednym pliku z otagowaniem poprzez cue. Mogę zatem potwierdzić, że program działa i steruje foobarem. Spotkałem opinię, że działa lepiej na Windows Phone niż na iOS :)

W odniesieniu do plików wave nie sprawdzałem. Zamianę formatu z wave na flac oraz dzielenie i łączenie plików flac (lub wave) realizuję za pomocą programu xrecode II.

Jak rozumiem to Remote na telefonie widzi foobara (połączenie zostało między programami ustawione - do tego potrzebne jest zainstalowanie na komputerze drukarki Apple Bonjour i w foobarze wtyczki foo_touchremote_0.2.8.4), Załączam zrzuty ekranowe moich ustawień w fobarze - może pomogą.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-28560-0-01711400-1421497200_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

dzięki za info.

Oczywiście wszystko zainstalowane, bo w przeciwnym razie nic by nie chodziło. Chodziło mi wyłącznie o to, że Remote nie widzi plików .cue a także nie widzi folderów. Skoro nie widzi folderów to musiałem otagować aby widział artystów i wtedy wybieram coś do odsłuchów. Jeszcze mam problemy bo nie mogę czasami otagować moich własnych składanek i muszę jakoś robić to ręcznie (jeszcze nie wiem jak). W wolnej chwili spróbuję z tą wtyczką. Pozdrawiam

• 1 miesiąc później...

Dopiero dziś zainstalowałem. Program działa ale niestety nie mogę w prosty sposób wyszukać obrazu płyty (CUE) bo po prostu w Remote nie ma opcji wyszukiwania folderu. Jeśli wyszukam przez Search w Remote to potrafi znaleźć folder zawierający plik Cue lecz odtwarza go jako całość. Słabo. Nie mam wszystkich płyt otagowanych bo albo nie mam czasu albo mam płyty składanki.

Niestety pozostaje zakup taniego Tableta z Androidem i instalacja Foobar Controller.

Chyba, że jest inne rozwiązanie, które działa poprawnie tak jak Foobar Controller (czyli czyta foldery)?

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.