Skocz do zawartości
IGNORED

U-Sabre DAC - dziwne zachowanie

TomekMad

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Nabyłem trochę z ciekawości, a trochę by mieć w pracy lepszy dźwięk na słuchawkach.

W domu do testów podłączyłem go pod Daphile na laptopie HP (Intel i3), który normalnie obsługuje mi sprzęt stacjonarny (konwerter usb/spdif jarekc + emotiva xda-1 na przemian z quad cdp-2) i tu zaczęły się małe problemy z U-Sabre.

Po podłaczeniu do usb został przez Daphile prawidłowo wykryty, jednak dźwięk jaki się z niego wydobył był bardzo zniekształcony (chrypiący). Myślałem ze to problem z wydajnością portu usb, więc przez specjalną przejściówkę zasiliłem go z zasilacza liniowego 5V 2A. Nie pomogło, wymieniłem kabel USB z wireworda na jakiś USB noname (z ekranowaniem) - też to samo. Myślałem że uszkodzony jest dac, ale podłączyłem go do innego laptopa z Win 7 i pięknie gra (ASIO2ALL, ASIO BRIDGE, Wimp) zarówno ze słuchawek jaki z wyjścia linowego. Tknęło mnie i wróciłem do lapka z Daphile, tyle tylko że dac wpiąłem przez jakiś zwykły hub usb (aktywno/pasywny) w opcji pasywnej (bez podłączonego dodatkowego zasilania) i ... ZADZIAŁAŁ.

Czy spotkał się ktoś z takim problemem? Z czego takie zachowanie może wynikać?

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/117402-u-sabre-dac-dziwne-zachowanie/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.